Свети Климент се пуска на държавно по хокей

Спорт

07-01-2012, 09:57

Снимка:

google.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

До една година ще има и женски отбор

Отборът на КХ "Свети Климент" ще участва за втори път в своята 10-годишна история в държавно първенство по хокей за мъже в зала, след като миналата година се класира на четвърто място. Проявата е от 10 до 12 февруари и в нея ще се пуснат 7 тима.


"Амбициите ни са за добра игра и достойно представяне. Ще дадем всичко от себе си и ще играем на максимум във всеки двубой, но без да преследваме задължително класиране. Определено сме по-силни от миналата година, но сега и и конкуренцията е по-голяма. Към настоящия момент клубът е изправен пред решаване на много проблеми свързани с базата и финансирането през тази спортно-състезателна година, затова през целия сезон целта ще бъде просто да участваме в повече състезания с различни възрасти от календара на БФХТ", заяви президентът и играещ треньор Николай Янчев. 

"Надявам се до края на годината или най-късно през следващата да разполагаме и с женски отбор" допълни той.

Разбра се още, че съдията на КХ "Св. Климент" Християн Василев, който през миналата година бе избран за най-проспериращ млад съдия на България, е номиниран в анкетата за най-добър съдия на 2011-а година и е предложен за участие в проект на ЕХФ за развитие на млади съдии.