Българските Топ Сватби на 2011

Варна Лайф

09-01-2012, 13:54

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Нашенските сватби не бяха толкова разточителни колкото тези на световно известните знаменитости за които ви разказахме в първите дни на 2012, но пак успяха да блеснат.

Нашенските сватби не бяха толкова разточителни колкото тези на световно известните знаменитости за които ви разказахме в първите дни на 2012, но пак успяха да блеснат.

Имахме си както спортни, шоубиз така и политически бракосъчетания.

От политиците брак сключи лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Той побърза да опровергае съмненията в неговата мъжественост и се ожени за избраницата си Галя. Двамата сложиха подписите си в края на май под брачното удостоверение в присъствието на кумовете, най-близките си роднини и приятели на поляната край Роженския манастир. По-късно сватбеният кортеж се отправи към гр. Сандански. В църквата "Свети Георги" в родния град на Янев Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил венча младоженците според каноните на Българската православна църква.

Втори брак сключи певицата от известната през тоталитаризма вокално инструментална група LZ, създадена да прослави гения на родното въздухоплаване „Авиокомпания БАЛКАН” - Силвия Кацарова. Тя се омъжи за Любомир бизнесмен живеещ в Австрия на церемония в градината на луксозен хотел във Велинград.
Над 100 гости от България и чужбина отпразнуваха сватбеният ден на двамата влюбени. Сред присъстващите, освен семействата и близките на младоженците, бяха и техни приятели от Турция, Америка, както и роднини на Любо от Австрия. Странното е че не били поканени никой от колегите в музикалния бранш, дори близкият приятел на булката Васил Найденов не присъствал.
Другия очеваден факт е претърпяната пълна промяна, Силвето се е подмладила с поне 20 години.

Малко след Силвия Кацарова и Дипломат №1 на България Николай Младенов се вля в редиците на семейните мъже в края на август. Външният ни министър се венча за своята любима Гергана на стилно градинско парти в правителствената резиденция "Евксиноград", като на младоженците кумуваха премиерът Бойко Борисов и изгряващата оперетна звезда Валентина Корчакова. Преди две години пак в „Евксиноград” премиерът беше най-височайшия гост на сватбата на баскет легендата Тодор Стойков.
По традиция сватбите в резиденцията са полети обилно с любимото на тато Евксиноградско вино от сорта Врачански Мискет.

Тоскана пък бе избрана за сватбата на рекламният бос Красимир Гергов и Деница Атанасова. Те сключиха църковен брак на 28 август 2011 г. в тузарския замък Castiglion del Bosco. Сред двайсетината отбрани семейства се отличаваха синът и внукът на именития дизайнер Масимо Ферагамо, Диана Пикасо и притежателят на най-голямата колекция от графични произведения на модерните майстори - Ерик Мурло.
Кумуваха Симона и Тед Василеви: Тя работи като секретар в ООН, а той е галерист и се труди за аукционната къща Sothby’s. Замъкът и околните вили нямаше как да поберат всички, затова част от сватбарите се задоволиха с превърнатия в хипер луксозен хотел Castello di Velona, т.е. пак замък, но заобиколен от прилежащото му село. Сватбата бе издържана в индийско-боливудски стил и подготвена от булката. Според жълтата преса сватбата е струвала на двойно по-възрастния младоженец един милион евро. Две седмици преди това младото семейство подписа и в гражданското в столицата.

Секс символа на съвременния български театър Йоана Буковска се омъжи в края на юли за избраника си Иван Давидов - експерт по европейските въпроси.
Нямаше никакви ритания на менче, разчупване на погачи и други ритуали на сватбата, разказаха гости на паметното събитие. Двойката разписала в тесен кръг в общината.
След това се венчаха в черквата. Тя дойде след всички гости в църквата „Св. София".
Звездата на театъра и киното и избраникът й пристигнаха в кола в ретро стил, което се смята за връх на модерното. Кумовете и други сватбари също се съобразиха с ретро стила на придвижване и обличане. При отварянето на вратата на колата Иван подаде ръка на Буковска, но роклята на актрисата се заклещи с дългия си воал във вратата. Трябваше да дойдат помощници, за да освободят дрехата на звездата. Булчинската й рокля бе класическа комбинация от слонова кост и бяло, които се преплитаха в материи от шантунг и коприна. С жълтите акценти в тоалета, в букета и в косите тя каза "да" на младоженеца, който също заложи на слънчевия цвят за вратовръзката и цветето на ревера си. Кума бе актрисата и певица Мариана Йотова - колежка на Йоана.
Шведска маса, отрупана с вкусни хапки, морски деликатеси, салати представляваше почерпката в столичен хотелски ресторант. Сред участниците в празненството бяха Джоко Росич, Геро от “Пълна лудница”, Любо Чаталов. Музиката в стил леко ретро - “Форинър”, “Рейнбоу”, “Стинг”.
Без водещ, Йоана сама анонсираше какво ще се прави. След като се стъмни, гостите излязоха на терасата на хотела, за да пуснат във въздуха китайски светещи фенери. За всеки гост имаше фенер, така че около 120 пъстри светлинки литнаха в небето с пожелания за брачно щастие.
Като истинска звезда Буковска бе продала правата за сватбата на светско списание.

От спортистите блесна Валери Божинов, който вместо за майката на първородния си син Алисия се бракува за плеймейтката със съмнително поведение Николета Лозанова.
Най-обсъжданата двойка в България сключи брак пред около 250 гости в луксозния хотел "Риу Правец". По време на лагер на националния тим.
Сексбомбата и футболистът си спретнаха пищна церемония по повод официалното узаконяването на връзката им, но не успяха да изненадат никой със случилото се на нея.
Влюбените избраха тривиалната балада на Ричард Маркс - Right Here Waiting за сватбения си танц, булката очаквано носеше рокля на Vivienne Westwood, а младоженецът се беше прищипал в костюм на Dolce&Gabbana. Типично по Холивудски, но само че в България, и под съпровода на много чалга и крясъци. Неприятен остана факта че съотборниците от националната гарнитура останаха само 20-тина минути на събитието и под строй се прибраха по стаите.

Моделът Деси Зидарова и бизнесменът Михаил Младжов се врекоха във вечна вярност в Гърция
Деси и Мишо избраха да отпразнуват узаконяването на любовта си в Гърция. Те поканиха около 70 близки и приятели на приказната панорамна тераса на един от най-красивите хотели в Солун. Докато перфектно аранжираното меню впечатляваше гостите им, светлините на града се отразяваха върху хилядите кристали Сваровски по роклята на булката. Имайки предвид и безупречната украса, която беше незименна част от вечерта, събитието се превърна в истинска наслада за сетивата и безспорно едно от най-красивите сватби за годината.

Легендата от зората на родната чалга РАДО ШИШАРКАТА И СИЛВИЯ след 7 години заедно.
Изпълнителят на вечните хитове "Тигре, тигре" и "Шопската салата" се венча за приятелката си Силвия. Двамата си казаха заветното "Да" в столичния храм "Св. Йоан Богослов", след 7 годишна връзка. Пищното тържество бе във фолк заведение в столицата, където над 150 гости, предимно от чалга гилдията, се забавляваха на фона на култови парчета от зората на фолка. В разгара на вечерта и самия младоженец взе микрофона, за да позабавлява присъстващите.
.
Тузарската венчавка между Алекс и Стайко сроди две от най-богатите и известни фамилии в България - тази на алкохолния бос Миню Стайков и тази на хотелиера Ветко Арабаджиев. Церемонията се състоя в храм "Успение Богородично" в Несебър, където булката, облечена в рокля за над 50 хил. лв. и младоженецът се врекоха във вечна вярност пред Бога. Над 350 души присъстваха на тържеството им в петзвездния хотел "Роял Касъл" в морския курорт Елените. А гвоздеят на вечерта се оказаха изпълненията на Ищар и "Джипси Кингс", които лично се погрижиха за доброто настроение на присъстващите.

Наследниците на бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви и Миню Стайков са категорични, че венчавката им не е коствала повече от разумното за такова тържество, въпреки слуховете, че родителите им са похарчили над половин милион лева.
Ексклузивно пред светско списание откупило правата над сватбата, бившата половинка на Ники Михайлов признава, че възнамерява да се откаже от спортната си кариера в конните състезания, защото с нетърпение очаква да стане майка
и да се посвети изцяло на това ново предизвикателство. Стайко разкрива, че ако им се роди син, ще го кръстят на баща му.

Звездата от "Забранена любов" Фахрадин Фахрадинов сключи брак с Владимира, само 9 месеца след първата им среща. Влюбените казаха „Да" и изтанцуваха първият си брачен танц само пред най-близки приятели и роднини и предпочетоха да запазят церемонията в пълна тайна от медиите. Чрез брака си Фахрадин сложи точка на многобройните спекулации и злобни подмятания, че е гей, но за сметка на това осинови момченцето, което съпругата му има от предишната си връзка. Не успяхме да намерим снимка от сватбата затова пък има доста материал от миналото на актьора когато е работел в еротичен видео чат сайт предназначен за платежоспособни чужденци.

В началото на годината манекенката Венета Харизанова каза "Да" на бизнесмена Емил Маринов, с който са заедно от 10 години. Сватбата бе в ресторанта на столичния хотел "Кемпински", но въпреки усилената подготовка не беше толкова пищна, колкото се очакваше. Не церемонията присъстваха около 150 гости, сред които и много ВИП персони, които уважиха с присъствието си младите влюбени. Роклята на булката шокира феновете и според жълтата преса.
Самата Венета Харизанова твърди, че това е мечтаната й рокля. Манекенката бленувала този модел още от 12-годишна. Затова за направата й наела едни от най-добрите дизайнери и се получило разкошно творение, твърди Харизанова. Уви, само тя е на това мнение. Феновете й са разочаровани от избраната рокля. Интернет потребители пък се възмущават как може едно 12-годишно момиче да си мечтае за толкова вулгарна булчинска рокля.
Веднага след моминското и парти в социалната мрежа Facebook излязоха снимки на Венета. На тях се вижда как бъдещата младоженка показва особена изкусност във фелациото, в което се упражнява върху направен от захар мъжки член. Накрая момата схрускала сладкото изкушение.

TV продуцента Маги Халваджиян и Кремена
Звездната двойка Кремена и Маги Халваджиян спретнаха голям купон по случай порцелановата си сватба. 22 години след подписа си в гражданското, те се венчаха в църквата "Света София". Големият купон след това се състоя в Панчарево, където под големи бели шатри Маги и съпругата му посрещнаха около 200 приятели. Сред шаферките се киприха Гала и Мария Игнатова, която пък стана собственик на така желания булченски букет.
Стана ясно, че за тържеството са закупени 1000 рози. Мотото на сватбата било “рок енд роузес”, което трябвало да представлява нещо средно между рокендрола и Guns N’ Roses. Булката беше подготвила за смяна три рокли – черна, резеда и екрю. Роклите на шаферките бяха изработени от самата стилистка, а шаферите бяха облечени от Маги със смокинги. За партито двамата дойдоха с ефектното си возило «Морган“ Проблем се оказа изпълнението на сватбената торта, понеже проектът бил изключително сложен. Трябвало е да изглежда толкова крива, че само алпинист да може да я изкатери.
От една сладкарница им поискали 3000 лв за изработката. В крайна сметка 4- етажното чудо било изработено от шеф Ради Стамболов. Менюто включваше телешко филе, морски деликатеси. Черешката на тортата на афтърпартито пък беше шкембе чорба.

Имаше и пищна варненска сватба, тази на Боби Узунов
Боян Узунов - син на бизнесмена и общински съветник Красимир Узунов, сключи брак с дългогодишната си приятелка Венцислава, от която има дъщеричка Ева. 6-годишната чаровница засега е единственото внуче на Гинка и Красимир Узунови, познати най-вече със семейната си фирма „Интерсервиз Узунови“ и с „Мол Варна“, който построиха и продадоха на чужди инвеститори преди 4 години.
Церемонията бе в Двореца в Балчик. Младоженците си казаха „да“ в Нимфеума - между Розариума и езерцето. Булката бе облечена с изчистена винтидж рокля в класическо бяло, купена от Лондон. Кумуваха близките им приятели Райна и Иво.

На всички родни величия, които се бракуваха през изминалата година пожелаваме дълъг съвместен живот и много деца. И все по-често да присъстват в нашите страници.