Избрани Новини
Постлаха червения килим на Златните Глобуси
1300 гости на шоуто ще минат по дългия 900 метра килим от Merv Griffin Way до входната врата на хотела в неделя, за шампанско и вечеря преди шоуто.
Същите работници изграждат и пейките около килима, където ще се настанят феновете, които са си купили специални пропуски с надеждата да зърнат любимите си звезди от близо, както и акредитираните журналисти.
Именно "Златен Глобус" са наградите на чуждестранната преса в Холивуд.
1300 гости на шоуто ще минат по дългия 900 метра килим от Merv Griffin Way до входната врата на хотела в неделя, за шампанско и вечеря преди шоуто.
Водещ на наградите ще бъде Рики Жерве. Шоуто по традиция се излъчва на живо по NBC. Българските зрители ще могат да проследят на живо церемонията по HBO (телевизията с най-много номинации - 18 на брой).
Ако не сте абонати на платения канал, можете да гледате церемонията по немския канал Pro7.
Вътре в хотел „Хилтън” персоналът подрежда 120 кръгли маси в балната зала с 10 000 броя сребърни прибори на Роял Долтън, подреждат се чашите и 20 цветни аранжори нареждат саксиите и цветята в централната част.
Очаква се, че по време на вечерта гостите на шоуто и след шоуто ще изядат 10 000 парчета суши, ще изпият 550 магнум бутилки отлежало шампанско Moet & Chandon реколта 2002 и 20 000 смесени напитки. Реномираното пенливо питие е официална напитка на наградите от 21 години насам.
Големите звезди на Холивуд ще отпиват люспи от ядливо злато, те ще украсяват десертите, които присъстващите на церемонията на 15 януари ще опитат след блюдата, приготвени от шеф Суки Сугиура.
За разлика от филмовите награди "Оскар" и телевизионните "Еми", чиито гости седят един до друг в театър, присъстващите на раздаването на наградите "Златен глобус" са гощавани от организаторите с отбрани ястия.
Суки Сугиура, главен готвач в хотел "Хилтън" в Бевърли хилс, където се организира церемонията за наградите "Златен глобус", ще приготви за гостите блюда под тематичен надслов "глобална вкусова хармония", сред които задушени говежди ребра и морски костур с марината от мисо.
Традиционната японска подправка е доставена от Сендай. "Там се произвежда едно от най-добрите мисо в Япония. Доставяме го тук, за да го споделим с гостите, да го опитаме заедно и да му се насладим. На церемонията за наградите "Златен глобус" Изтокът среща Запада", казва шеф Суки Сугиура.
За десерт сладкарят Томас Хензи ще поднесе изкушение от шоколад, бадемова паста, акациев мед, карамел и пресни ягоди, малини и боровинки. Продуктите за десерта ще бъдат доставени от различни страни: шоколадът - от Швейцария, акациевият мед - от Франция, бадемовата паста - от Испания.
"Десертът ще бъде изключително богат", казва Хензи, не само в преносен, но и в буквален смисъл.
Всяко десертно блюдо ще бъде поръсено с 23-каратови люспи от ядливо злато и украсено с топка от бял шоколад, напръскана със златен прах. Стойността само на златото в десерта е 1,20 долара на порция, а за случая ще бъдат приготвени 1500 десертни блюда.
Гостите на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" ще вкусват отбраните напитки и ястия сред цветя в осем зимни тоналности, аранжирани от флориста Марк Хелд, който твори цветни шедьоври за церемонията от около десет години.
От 11 до 15 Януари вървят и партита на филмовите компании и емблематични филмови списания, за пет дни пет хиляди човека ще посетят над петнадесет светски събития организирани във връзка с наградите Златен Глобус.
Тази година церемонията за първи ще си има авторска музикална тема, благодарение на японския композитор ЙОШИКИ