Новите в Черно море треснаха титулярите в двустранна игра

Спорт

16-01-2012, 10:15

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Румен Николов вкара единственото попадение в самия край на мача

Новите футболисти в Черно море победиха титулярите от тима на „моряците" от есенния дял на шампионата с 1:0 в двустранна игра, състояла се на терена на Гранд хотел Варна.

 Наставникът на „Морето" Стефан Генов целеше да види моментното състояние на новодошлите футболисти в игрова обстановка. Срещата се игра в две полувремена по 25 минути. В единия тим Генов събра титулярите от есента - Сашо Александров, Александър Александров, Росен Колев, Ивелин Янев, Камазола, Георги Илиев, Божилов, Илиян Капитанов, Дончо Атанасов и като централен нападател Миро Манолов. На вратата се редуваха да пазят Петър Денчев и Николай Кирчев. В другия тим като десен бек игра Янчо Андреев, централни защитници Георги Радев и Димитър Пиргов, като ляв краен бранител пък бе Слави Сталев. Пред тях в центъра на терена започнаха Симеон Симеонов и Ивелин Попов. По десния фланг на атаката игра бразилецът Адисон, а вляво оперираше Виктор Митев, като централен нападател игра Румен Николов, а зад него венецуелецът Фернандес. През второто полувреме на мястото на Митев влезе Ортега, който заигра като острие, а Николов премина на левия фланг, пише в. Черно море.
Двубоят се игра в добро темпо, като всички нови попълнения, както и дошлите на проби впечатлиха с играта си. Юношите Слави Сталев и Георги Радев съумяха да опазят Миро Манолов и Георги Божилов, като демонстрираха самочувствие пред именитите футболисти на Черно море. Страхотен пък по дясното крило бе кариоката Адисон, който демонстрира завидни качества както в нападение, така и във фаза защита. Доста рязък, техничен и остър футболист, който със сигурност ще е един от титулярите през пролетта. Нисичкият Фернандес пък показа с играта си защо във Венецуела е известен с прозвището Меси. Техничен, много бърз в обработването на топката, силен на скорост с кълбото в краката и с добър поглед върху играта. С демонстрираните качества новите играчи ще радват феновете на „Черно море" през пролетта, беше всеобщият коментар на присъстващите на двустранната игра.
Силно в мачлето се включи и Румен Николов, който на върха на атаката игра доста напористо. През втората част мина по лявото крило и ясно се видя, че силата на бързоногия играч е в нападението. С юношата на „Черно море" Адисон и Фернандес атаката на „моряците" ще е по-бърза отвсякога. Румбата реализира и единственото попадение в срещата с глава малко преди края. Преди това на двата тима им бяха отменени по две попадения заради засади.