Черно море иска да си върне Адемар

Спорт

16-01-2012, 11:52

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Кариоката нямал нищо против отново да облече зелено-белия екип

Черно море може да си върне Адемар от ЦСКА, научи Тема Спорт.

От спорт­но-техническия щаб на варненския клуб обявиха, че са склонни да приберат бразилеца, но единствено ако той бъде освободен от армейците. Както е известно, Адемар закъсня за подготовката на ЦСКА, с което си навлече гнева на ръководството, а Драголюб Симонович обяви, че по всяка вероятност играчът ще бъде натирен.

След края на есенния полусезон наставникът на Черно море Стефан Генов заяви, че ще се опитат да привлекат ляв бек, тъй като разполагат на поста само с Ивелин Янев. Впоследствие треньорът се отказа от намерението си. Той обяви, че свободните агенти не го задоволяват, а не си струва да се хвърлят пари за краен защитник. Сега обаче се отваря възможност Адемар да бъде взет, без за него да се плаща нито стотинка, и моряците ще се опитат да се възползват от нея.

От лагера на Черно море споделиха, че не изключват вариант, при който бразилецът да се завърне на „Тича". В момента варненци следят ситуацията с него и ще му отправят оферта, ако договорът му с ЦСКА бъде прекратен. В случай че червените поискат трансферна сума за защитника си обаче, то повторното му идване във Варна е невъзможно. Иначе Адемар нямал нищо против отново да облече зелено-белия екип. Той неведнъж е казвал, че в морската столица се чувства като у дома си. Бразилецът игра две години на „Тича", през които записа 34 мача с 5 гола. След като договорът му с моряците изтече през миналото лято, премина като свободен агент на „Българска армия".