Пускат горещ телефон за микросметищата

Мисия Варна

16-01-2012, 13:27

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

С година закъснение Варна се включва в инициативата „Да изчистим България“

Горещ телефон, на който да се подават сигнали за налични микросметища във Варна, замисля общината.

Целта е да се набележат най-мръсните зони в града и малките населени места и да се създаде организация по почистването. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която стартира преди година и с която местната власт във Варна се запозна едва преди месец.

Събраните сигнали от горещия телефон ще се нанасят на карта. Организацията за почистването на предварително набелязаните зони ще се прави през идните месеци, а самата акция е предвидена за 12 май. Не е ясно колко пари ще глътне стартирането на телефонната линия и организацията на пролетното почистване.

Извън кампанията „Да изчистим България“ общината ще похарчи 30 000 лв. за брошури на екологична тематиката. С част от парите администрацията ще плати и за най-добрата идея, как да се справи с твърдите битови отпадъци от домашните ремонти, който хората масово изхвърляли в контейнерите.

Заложените в бюджета пари за дейности по опазване на околната среда през тази година са със 70 000 лв. по-малко, в сравнение с предходната.