Nissan изобрети самопоправящ се калъф за iPhone

Новините

17-01-2012, 17:10

Снимка:

motorpasion.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Калъфът прави телефона на Apple по-лесен за хващане и съответно по-труден за изпускане.

Nissan ще произвежда предпазни калъфи за iPhone, съобщиха автомобилната компания.

Японският автомобилен гигант блесна като производител на хай-тек предпазни калъфи за телефоните на Apple от серията iPhone. Марката Nissan, която е позната най-вече с автомобилостроенето,  представи вчера своя Scratch Shield iPhone калъф. От компанията подчертават, че това е първия самопоправящ се твърд калъф за смартфони.

Според производителя, ако одраскате повърхността на калъфа, след време няма да има нищо. Малките драскотини ще изчезват до един час, докато по-сериозните ще "заздравяват" близо седмица.

Иновативната технология е плод на съвместен труд между Nissan, Токийският университет и компанията Advanced Softmaterials. В основата и стои специален вид боя, която вече е използвана при някои от моделите на Nissan.
 
Външният слой от тази боя е направен от полимера полиротаксан, което означава, че щом се появи повреда в покритието под формата на малка драскотина, химическата структура е способна да се промени така, че да възстанови първоначалната си форма и да запълни дупката.

Калъфът за iPhone е първият случай, в който технологията намира приложение извън автомобилната индустрия. Новият калъф има и друго предимство. Той прави телефона на Apple по-лесен за хващане и съответно по-труден за изпускане. От Nissan твърдят също, че пластмасата, използвана за калъфа, е по-здрава от другите видове пластмаси.