Украинцитe спряха Паломино за националния на Венецуела

Спорт

17-01-2012, 21:16

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Закъснение с един ден се оказа фатално за Пантерата

Звездата на Черно море Ермес Паломино няма да играе за националния отбор на Венецуела в предстоящите контроли, пише агенция Черно море.

Новината бе съобщена от мексиканското интернет издание „Юнивижън Депортес", което се позовава на официална информация от венецуелската футболна централа. В местната федерация е публикуван списъкът на играчите, които са попаднали в състава на „бургунди" за контролните срещи със САЩ и Мексико, но в него не фигурира името на Паломино. Както е известно, двете проверки ще се проведат на американска земя, а националите на Венецуела отлетяха вчера за Съединените щати, но без Паломино на борда. На 21 януари (събота) съотборниците на Пантерата излизат срещу янките, а 4 дни по-късно ще премерят сили с тима на Мексико.
Причината, поради която Ермес няма да облече отново фланелката на родината си, е, че е закъснял за лагер-сбора на „бургунди". Заради проточени преговори с ръководството на „Заря", което е задържало 23-годишния футболист в Украйна, нападателят се прибрал миналия петък (13 януари) във Венецуела, а трябвало да се върне ден по-рано. Поради закъснението местната футболна федерация не е успяла да подаде навреме документите на Паломино за получаване на виза за САЩ. Все пак от централата направили всичко по силите си и подали документите в понеделник, като визата на техничаря останала „висяща", информират още медиите във Венецуела. Не е изключен вариантът Пантерата да се присъедини на по-късен етап към съотборниците си в А отбора, но шансовете са минимални.
По този начин селекционерът на „бургунди" Сезар Фариас ще трябва да се оправя без Паломино в спарингите със САЩ и Венецуела. Почти целият отбор пък е съставен от играчи, състезаващи се в местното първенство, с изключение на двама футболисти, които ритат в Мейджър сокър лигата на САЩ и ще чакат своите съотборници на американска земя.
Звездите на Венецуела Фернандо Аморебиета (Атлетик Билбао), Томас Ринкон (Хамбургер), Хуан Аранго (Борусия Мьонхенгладбах) и Саломон Рондон (Малага) са игнорирали двете контроли, тъй като имат ангажименти с клубните си отбори. При отсъствието на тези играчи се отвори изключителна възможност за Паломино да докаже, че има място сред титулярите на страната си, но проточените преговори със „Заря" му изиграха лоша шега.
Както е известно, нападателят премина успешно медицински прегледи в тима от Луганск, но договорът все още не е подписан. Самият Ермес пък се похвали, че ще парафира за 2 г. по време на втория лагер на украинците в Турция. От „Заря" обаче заявиха, че искат да изгледат представянето на Паломино за националния отбор и чак след това ще преценят дали футболистът на „Черно море" ще им е нужен.
В последните няколко дни се заговори, че „Металург" (Донецк) проявява много сериозен интерес към нападателя и не е изключено Паломино да стане съотборник с Велизар Димитров.