Димитър Пиргов: Конкуренцията в Черно море е убийствена

Спорт

18-01-2012, 09:01

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ще дам всичко от себе си, за да впечатля треньорското ръководство, категоричен е братът на Илко

Каращият пробен период на Тича централен защитник Димитър Пиргов сподели, че в Черно море има колектив, с какъвто много малко тимове от родния ни футбол могат да се похвалят.

„Чувствам се страхотно на Тича. Съотборниците ми ме приемат много добре и ми помагат да се приобщя бързо към обстановката, която е наистина спокойна. Има здрав колектив, с какъвто много малко тимове в България могат да се похвалят", каза за в. „Черно море" Пиргов. 
Дошлият от Чавдар (Етрополе) сподели, че конкуренцията на неговия пост е убийствена. „Статистиката сочи, че Черно море е вторият тим по допуснати попадения през есента. Като се има предвид, че отборът на „моряците" разполага с, може би, най-добрата централна двойка в родната ни А група, конкуренцията е наистина голяма. Това, разбира се, може само да ме радва, тъй като по този начин имам възможност да се конкурирам с най-добрите на този пост, а това ме кара да работя по-усилено. Ще дам всичко от себе си, за да впечатля треньорското ръководство на Черно море и да стана част от този колектив", каза централният защитник.
Както е известно, Митко е брат на бившия страж на „моряците" Илко Пиргов. Ако „малкият" Пиргов демонстрира необходимите качества, много бързо би се превърнал в любимец на варненската публика. Феновете на Черно море харесваха бившия вече страж и по тази причина Димитър лесно може да спечели симпатиите на ултрасите на Морето.
„Фамилията тежи. След като брат ми остави добри впечатления, очакванията към мен ще са големи. Но както вече казах, ще дам всичко от себе си, за да стана част от този отбор", завърши каращият пробен период в Черно море Димитър Пиргов.