Високоволтов кабел клати стола на общински шеф във Варна

Мисия Варна

18-01-2012, 17:00

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Залагат пари за едни и същи обекти в два поредни бюджета

С разклатен стол може да се окаже шефът на дирекция "Инженерна инфраструктура" в община Варна Стоян Димитров заради високоволтовия кабел на бул."Ген. Колев".

След като само преди ден зам.-кметът Богдан Караденчев се похвали, че работата по полагането на елсъоръжението е приключила, за него са похарчени 750 000 лева и е стартирала същинската част на пътната реконструкция, Димитров оповести друго. Според него работата по кабела продължава, а за съоръжението в бюджета на Варна за 2012 година са предвидени 840 000 лв. Това обяви той пред комисията по архитектура към местния парламент, която трябваше да одобри бюджета за общинско строителство през тази година. До гласуване не се стигна, защото съветниците поискаха справка за всички преходни обекти.

"Като не ни е представен отчет за започнатите строителства от миналата година, откъде да знаем, какви средства са похарчени и какво остава да се свърши", зачуди се Николай Пашов от ГЕРБ. Стоян Димитров контрира, че отчетът за 2011 г. е публикуван и комисията може да се запознае с него. Съветниците обаче бяха категорични, че проектобюджетът за преходните обекти трябва да се гледа успоредно с вече изхарчените пари за тях.

Недоумение предизвикаха и заложените средства за зала за бадминтон в спортен комлекс "Младост" и реконструкцията на плувен комплекс „Приморски”. „Защо по време на криза ще се дават 1 млн. лв. за бадминтон? А с парите, които досега се инвестираха в „Приморски” плувният комплекс трябваше да е идеален. Защо за него са предвидени още 400 000 лв.”, попита Владимир Тонев от „Нашият град”. Началникът на "Инженерна инфраструктура не можа да даде сносно обяснение и прехвърли топката на колегите си от дирекция „Младежки дейности и спорт”, които не присъстваха на заседанието.

Оказа се, че липсва информация и за водопроводните отклонения в „Аспарухово”, за изграждането на които са заложени 360 000 лв. Стоян Димитров не можа да уточни дали сумата покрива разходите по всички необходими отклонения или е само за част от тях. Въпросният обект бе включен в строителната програма на общината още миналата година, но остана нереализиран. Същото важи и за канализацията на една от улиците в село Тополи, за която сега отново се заделят 224 605 лв.