Испанци поканиха на проби юноша на Черно море

Спорт

23-01-2012, 09:00

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Красимир Николов е брат на футболиста на Черно море Румен Николов

Талантливият защитник от школата на Черно море Красимир Николов е на път да си уреди трансфер на Иберийския полуостров.

19-годишният футболист е поканен да изкара пробен период от испанския четвъртодивизионен Торемолинос. Обстановката в този клуб е до болка позната на Краси, тъй като от зимата на 2007 до лятото на 2009 г. бранителят е защитавал цветовете на отбора от област Малага. През този период той изиграва 60 мача за Торемолинос, като 58 от тях започва като титуляр. Освен това младокът владее перфектен испански и езиковата бариера няма да е пречка за него.

„Треньорът много ме хареса и още оттогава се превърнах в негов любимец. След като разбра, че в момента съм без отбор, се обади и ме покани на проби. Иска да ме види в игрова обстановка и чак след това ще подпиша договор", каза за в. Черно море Краси, който е брат на нападателя на „моряците" Румен Николов.
„В „Торемолинос" ме използваха на всички позиции без вратар. Най-често обаче се подвизавах като централен защитник или десен бек", спомни си юношата на Морето.

Въпреки че е изпълнявал дефанзивни фукции, той успява да забие доста голове за клуба си, с което си спечели симпатиите на местните фенове. „Изпълнявах дузпите и всички преки свободни удари. Често ми се случваше да бележа и с глава", върна лентата назад Николов.

През лятото на 2009 г. перспективният бранител преминава в друг испански тим - Портада Алта, където остава един сезон. След това се прибира в родната Варна и се присъединява към връстниците си от набор 1992 г. в школата на „Черно море" с треньор Венци Маринов. Той не успява да пробие в първия тим на „моряците" и вече близо година е без отбор.

„Завръщането ми в Испания може да възроди кариерата ми", надява се младият футболист. Ако не успее да подпише договор с Торемолинос, треньорът на испанците е обещал на Краси, че ще му намери друг отбор в областта.

Утре Николов ще лети с директен полет от София за Малага, без да взема много дебели дрехи в багажа си. „Торемолинос е курортно градче, разположено на брега на Средиземно море. Намира се на 25 км от Малага и на около 70 от Гибралтар. Там е доста топло през цялата година и почти няма зима", сподели още 19-годишният варненец.