Правят плувен фестивал „Варна 2012”

Спорт

23-01-2012, 18:32

Снимка:

google.bg

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Проявата се организира за първи път у нас

По инициатива на 15-те варненски клуба, развиващи трите олимпийски плувни спорта - плуване, синхронно плуване и водна топка, за първи път в страната се организира Черноморски плувен фестивал „Варна 2012”.
Програмата включва състезания в трите олимпийски спорта за двете най-малки възрастови групи. В плуването – „Весел делфин” и „Златна рибка” (родени през 2001 и 2002 година), в синхронното плуване – „Деца” и „Девойки младша възраст”, и във водната топка – „Деца” (родени  през 2000 година и по-малки) и „Момчета” (родени през 1998 и 1999 година).
Фестивалът ще се проведе в най-новият и съвременен 25-метров плувен басейн на Балканския полуостров в Национален спортен комплекс „Спортпалас” на 28 и 29 януари.
По предварителни заявки в първото издание на фестивала ще участват над 20 клуба от Варна, Бургас и Русе с над 500 състезатели. Очаква се те да бъдат подкрепени от двойно повече фенове, родители и привърженици на плувните спортове. От догодина за участие във фестивала ще бъдат поканени водещи плувни клубове от 7-те страни от Черноморския регион, с което той ще прерастне в най-крупната ежегодна международна плувна проява в страната.
Фестивалът се провежда за Купите на Министъра на МФВС – г-н Свилен Нейков и кмета на Община Варна г-н Кирил Йорданов, и е под егидата на БФПС и БФВТ. Организационна и финансова подкрепа за успешното провеждане на фестивала оказаха НСБ-ЕАД при МФВС, Община-Варна и 15-те варненски плувни клуба.