„Аликанте” с Калоян Иванов бие в Испания

Спорт

23-01-2012, 18:36

Снимка:

google.bg

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Излиза срещу „Барса” за Купата на Краля

„Аликанте” и Калоян Иванов отново са на победния път в първенството на Испания. След две загуби от грандовете „Барселона” и „Реал” (М), сега тимът на варненеца надигра Естудиантес като гост със 76:68.  По този начин „Аликанте” завърши първия полусезон делейки 3-5 място с 12 победи и 5 загуби заедно с „Уникаха” (Малага) и „Каха Лаборал”.

Двата отбора изиграха равностоен двубой, в който никой не успя да вземе надмощие. След първото полувреме резултатът бе равен, а след третата част Аликанте бе напред с 2 точки. В последните десет минути гостите удържаха преднината си, а в края важна тройка вкара Калоян Иванов. При 65:60 в полза на неговия отбор той направи 68:60, а „Аликанте” реализира и още един кош за 10 точки разлика. В края тимът задържа преднината си и спечели.  29 минути игрово време получи в този мач Иванов. За тях той се отчете с 12 точки и 7 борби. Следващата седмица започва вторият полусезон, а „Аликанте” ще гостува на участника в Евролигата „Билбао Баскет”.

Разбра се още, че „Аликанте” изтегли тежък жребий за Купата на Краля. Отборът гостува на ¼-финала на домакина „Барселона”. Представителят на клуба на жребия Калоян Иванов обаче уточни, че в един мач всичко може да се случи и затова ще играят без напрежение срещу каталунския гранд.