Министрите вече режат отпуски на чиновниците

Новините

25-01-2012, 07:47

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Сега

Всичко от Автора

"Отрязаните" 7 дни от отпуските за ненормирано работно време в държавната администрация ще се ползват само за обучение и квалификация

Министрите вече започват да привеждат в действие препоръката на Симеон Дянков от миналата седмица отпускът за ненормирано работно време в държавната администрация да се намали от 12 на 5 дни годишно, съобщава „Сега”.

Останалите 7 дни ще се ползват само за обучение и квалификация. Темата с отпуските в администрацията отново излезе на дневен ред, след като премиерът Бойко Борисов публично се възмути, че прдължава да има началници с по 290 натрупани дни. Вместо със закон обаче вицепремиерът Симеон Дянков реши да разреши проблема с препоръка. В същото време и досегашните мерки дават забележителен резултат, ако се съди по статистиката на Дянков. За 1 година чиновниците са успели да употребят 600 000 дни отпуск, за да спазят повелята на премиера да не се трупат почивки.

Наред с желанието да се работи по-добре в администрацията, кабинетът обмисля и екстра за държавните служители - гъвкаво работно време. Така всички ще трябва да бъдат на работното си място примерно между 10 и 16 часа, но извън тези часове ще могат да започват работа по-рано, а други по-късно.