Младенов пита Хилъри за US визите

Спорт

30-01-2012, 10:25

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Ще говорим и за сътрудничеството ни на Балканите, обясни министърът

Външният министър Николай Младенов ще постави пред държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън въпроса с американските визи за български граждани

и признаването на трудовия стаж на нашенците, работили отвъд океана, стана ясно от негово интервю пред БНР, цитирано днес в „Монитор”. Клинтън идва за първи път у нас в качеството си на най-висшия американски дипломат.
По думите на Младенов основна тема на разговора му с Клинтън ще бъде стратегическото партньорство между двете страни в областта на сигурността. Ще говорим и за операциите на НАТО в Афганистан. Ще говорим и за сътрудничеството ни на Балканите, където имаме все още доста несвършена работа по отношение на съседите ни в Западните Балкани и на второ място ще обсъдим обстановката в Близкия изток, уточни Младенов. Той поясни, че България пряко следи обстановката в Близкия изток не само заради многото българи и смесените бракове, но и заради традиционно добрите отношения с арабския свят.
От МВнР коментираха за „Монитор“, че програмата на Хилъри Клинтън все още се уточнява, но се надявали, че най-висшият американски дипломат ще има време за кратка туристическа обиколка в София въпреки планираните срещи с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и министри.