НАП обяви война на клубовете

Спорт

30-01-2012, 12:58

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За последните 15-ина години са заличени 21 футболни АД-та! Общата им задлъжнялост е огромна, оплакаха се от НАП

От Националната агенция по приходите разкриха за "7 дни спорт", че в последните 10 години държавата е претърпяла загуби от десетки милиони лева заради фалирали футболни клубове.

При това говорим за марки като Ботев Пловдив, Етър, Ботев Враца, дори ЦСКА-то на Илия Павлов!
"За последните 15-ина години са заличени 21 футболни АД-та! Общата им задлъжнялост е огромна. Сигнализирали сме, че в този спорт вече е тенденция определени ръководители да трупат задължения, да трупат и в един момент да обявяват фалит. В повечето случаи хора от вече фалиралите АД-та, правят нови клубове, които без да наследяват дълговете, се обединяват с този или онзи. След това благодарение на БфС продължават в "А" или "Б" група, докато ние се чудим кой ще погасява задълженията на АД-тата, които никой не иска да приеме. Последният такъв пример е Пирин", разкриха от НАП.
Заради тези проблеми от Агенцията обмислят да тръгнат на война с БфС. В НАП смятат, че ако Борислав Михайлов затегне режима на работа в поверената му институция, ако документално нещата са по-изчистени, клубовете няма да използват множеството вратички, позволяващи им хем да фалират, хем да съществуват.