Черно море удари за трети път Черноморец

Спорт

30-01-2012, 20:26

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци се наложиха над домакините от Бургас с 94:78.

Евроинс Черно море победи и в третото „морско” дерби за редовния сезон срещу тима на Черноморец, пише bgbasket.com

Отборите от Варна и Бургас се срещаха в зала „Бойчо Брънзов”, а крайният резултат от срещата е категоричен в полза на „моряците” – 94-78. Разликата се увеличаваше методично през цялата продължителност на мача, а това доведе до осми успех за Черно море, който е и с 8 поражения и заема петото място. Бургазлии пък са в дъното на класирането със Спартак Плевен с 2 победи и 14 загуби.
След няколко равностойни минути в самото начало гостите от Варна записаха добра серия, с която се откъснаха с 9 точки напред за 15-6, а малко след това разликата стана двуцифрена за първи път в мача. Баскетболистите на Дечо Коешинов обаче реагираха своевременно и намалиха изоставането си само на 3 точки. Черно море поддържаше преднина между 4 и 8 точки през втората четвърт, като на почивката таблото показваше 51-44 в негова полза.
След серия от 9-0 малко след началото на второто полувреме „моряците” се откъснаха с 13 точки напред, а тук дойде и моментът на пречупване на съперника, тъй като само след 3-4 минути разликата вече бе 21 точки. Въпреки това домакините си оставиха шанс за изненада в края, завършвайки третата част със серия от 10-0 за 64-75. Само един път обаче разликата падна под 10 точки, но варненци бързо поправиха това и не срещнаха проблеми да изведат мача до категорична победа в своя полза.
Александър Янев за пореден път бе над всички на терена и регистрира дабъл дабъл от 30 точки и 12 борби. Симеон Илиев също изигра силен мач и завърши с 18 точки, 7 асистенции и 4 борби, а с 14 плюс 9 овладени топки се отчете Николай Колев.
За бургазлии най-резултатен с 19 точки бе Деян Дунович. Димитър Рошманов добави 15, а 12 наниза Константин Коев.