Защитник на Черно море се размина с Литекс

Спорт

01-02-2012, 10:35

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Елитен руски клуб отправил оферта за Александър Александров

Централният бранител на „моряците“ Росен Колев е бил силно желан от „Литекс“ (Ловеч), твърди Агенция „Черно море“. 

Юношата на ЦСКА обаче няма да премине в тима на Гриша Ганчев, като причината за това все още не е известна. Интересът към младежкия национал е бил доста голям, но засега трансфер няма да има. За интерес към Колев от страна на ловчанлии се заговори още преди Нова година, но преговорите между двата клуба не доведоха до резултат. Ако този трансфер се бе осъществил, той щеше да е втори по оста Варна – Ловеч, след като вратарят Илко Пиргов бе продаден на шампионите миналия декември.
Разбра се още, че и към другия титулярен централен защитник на „моряците“ Александър Александров е имало оферта от чуждестранен тим. Става въпрос за отбор от Висшата лига на Русия. До последно от „Тича“ са се надявали сделката да се осъществи, но в последния момент от руския клуб са се отказали от бранителя на „Черно море“.
Към централната двойка на „Морето“ интерес имаше и от страна на „Левски“. Заради добрите си изяви и страхотния тандем, който оформиха Колев и Александров, те бяха определени от специалистите като най-добрата централна двойка бранители в родната ни А група.
Както вече стана ясно, и венецуелският нападател на „моряците“ Ермес Паломино се размина с трансфер в украинския „Заря“ (Луганск). Това, разбира се, ще рефлектира доста върху селекцията на „Черно море“. Съществува вариант смятаният за сигурно ново попълнение в тима от „Тича“ бразилец Адисон да бъде отпратен, твърдят близки до клуба.