Черно море загуби първата си контрола в Анталия

Спорт

04-02-2012, 16:35

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На турска земя моряците паднаха с 0:2 от Спортул

 

 


Отборът на Черно море стартира със загуба втората част на зимната си подготовка, която се провежда в Анталия.

В първата си проверка на турска земя моряците отстъпиха на румънския Спортул с 0:2, при добри условия за футбол на стадион, който бе на 120 км. от хотела на варненци.

Срещата започна в добро темпо, като до средата на първата част опасностите пред двете врати се брояха на пръсти. В 36-ата минута символичните домакини получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, за нарушение на Александър Александров. Застаналият зад топката румънски състезател не сгреши за 0:1. Само 5 минути по-късно варненци можеха да изравнят резултата. Центриране от дясно на Марлон Фернандес бе засечено от Георги Божилов, но коженото кълбо мина на сантиметри от вратата. Така при 0:1 двата тима се разделиха на почивката.

Наставникът на Черно море Стефан Генов направи няколко смени в паузата. В игра се появиха бразилецът Адисон, Живко Атансов, Янчо Андреев и вратаря Пламен Колев, на местата съответно на Дончо Атанасов, Алелександър Александров, Ивелин Янев и стражът Петър Денчев. Само 15 минути след подновяването на играта румънците отново получиха право да изпълнят дузпа, която бе превърната в гол за 0:2, този път за нарушение на влезлия като резерва Янчо Андреев. Треньорът на варненци пусна в игра бързоногия Румен Николов на мястото на Георги Божилов и Симеон Симеонов на мястото на Миро Манолов. Християн Попов пък замени централният бранител Росен Колев. Въпреки че водеха играта моряците така и не съумяваха да стигнат до гол. В игра се появява юношата Бекир Расим на мястото на Камазола, а Мишо Лазаров заменя Сашо Александров. Интересното е, че това е дебютен мач за Бекир, който е и юношески национа. Въпреки добрата си игра в последните минути на двубоя, моряците не успяха да стигнат поне до почетно попадение.

В следващата контрола на турска земя Черно море среща Ягелония, който е 10-и в полското първенство. Двубоят ще се играе на 7 февруари, като часа на мача ще се уточнява допълнително.

Съставът на Черно море:

Първо полувреме: Петър Денчев, Сашко Александров, Александър Александров, Росен Колев, Ивелин Янев, Самуел Камазола, Георги Илиев, Марлон Фернандес, Дончо Атанасов, Георги Божилов, Мирослав Манолов 

Второ полувреме: Адисон, Живко Атансов, Янчо Андреев, Пламен Колев, Николов, Попов, Симеонов, Расим , Лазаров