В Бисер се кръстят срещу втори потоп

Новините

08-02-2012, 09:22

Снимка:

Кристина Баракова-Албу

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Има опасност от скъсване на стената на язовир "Елена", намиращ се по поречието на р. Бисерска.

„Стандарт”  разказва за разпространявания слух за втори потоп в пострадалото село Бисер,

който изправи косите на хората вчера. Мълва за нова страховита прогноза, че стената на язовира край хасковското село Елена може да поддаде, шокира бедстващите.

Има опасност от скъсване на стената на язовир "Елена", намиращ се по поречието на р. Бисерска. При евентуална авария водата отново ще премине през опустошеното село Бисер, съобщиха от пресцентъра на МВР. Основният изпускател на язовира е бетониран и следва да се предприемат спешни мерки за контролирано изпускане на вода.
Десетки смелчаци се бяха събрали вчера в пострадалото село Бисер и се опитваха да помогнат на всички закъсали хора. Много от тях се съюзиха и вдигаха колите с ръце, защото те бяха затънали в кишата и калта. Заради лошото време, което посрещна хората ден след трагедията, много от тях не успяха да изкарат колите си от гаражите или дворовете си. Камион на "Гражданска защита" също закъса, докато се опитваше да стигне до бедстваща зона. Четири камиона прибираха вчера труповете на всички животни, които са се удавили след водното бедствие в харманлийското село Бисер.