Щатски десант в София

Новините

08-02-2012, 09:26

Снимка:

Кристина Баракова-Албу

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

В София пристигнаха едновременно зам. помощник държавен секретар на САЩ за отбраната за Европа и НАТО,  зам. помощник държавен секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси и генерал-майор Марк Шислер от Европейското командване на САЩ.

София стана обект на масиран щатски десант,

пише „Стандарт”.  Два дни след посещението на държавния секретар на САЩ у нас Хилари Клинтън в София пристигнаха едновременно Джеймс Таусенд, зам. помощник държавен секретар на САЩ за отбраната за Европа и НАТО, Мари Йованович, зам. помощник държавен секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси и генерал-майор Марк Шислер от Европейското командване на САЩ. Делегацията е имала разговори във Външно, където се е срещнала със зам.-министъра Димитър Цанчев. По неофициална информация е било обсъждано военното сътрудничество между България и САЩ.
"Бяха обсъдени въпроси от сферата на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, сътрудничеството между България и САЩ в Афганистан и на Западните Балкани, предстоящата през май 2012 г. среща на върха на НАТО в Чикаго, както и ситуацията в региона на Близкия изток и Северна Африка", съобщиха от Външно. Било обърнато особено внимание на обстановка в Сирия. Посещението още веднъж подхрани слуховете за предстоящи военни действия в Близкия изток и сформиране на нова коалиция на желаещите, каквато имаше срещу Ирак през 2003 г.