Черно море с измъчено 2:2 срещу беларусци

Спорт

09-02-2012, 16:58

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците записаха равенство срещу бронзовия медалист и носител на купата на Беларус – Гомел

Черно море постигна измъчено 2:2 в третата си проверка от началото на лагера си в турския курорт Алания.

След като загубиха в първите си две проверки на турска земя, сега възпитаниците на Стефан Генов завършиха 2:2 с беларуския Гомел. Най-лошото е, че тенденцията от първия сезон се запазва и в контролните мачове, по време на подготовката за пролетта. Футболистите на Черно море изработват положения, но така и не съумяват да ги реализират. За трите си мача в Турция, варненци са реализирали само два гола и са допуснали цели 8.

Мачът започна зле за футболистите на Черно море, които още до 8-ата минута вече губеха в резултата с 0:1. Въпреки добрата намеса на стража Пламен Колев, който показа добър рефлекс на два пъти, не успя да запази вратата си чиста при третия изстрел на съперника. Чак към 22-рата минута моряците стигнаха до положение, което е недопустимо за тим с претенции, какъвто е Черно море. Капитанът Жоро Илиев стреля опасно към вратата, но ударът му бе спасен от стража на беларусците. В 38-ата минута все пак варненци успяха да изравнят резултата чрез централния бранител Росен Колев, който с глава успя да прониже съперника за 1:1, след центриране на Божилов. Малко преди това футболист на Гомел си изпроси жълт картон за симулация в наказателното поле на моряците.
За началото на втората част наставникът на Черно море Стефан Генов направи само една смяна. На мястото на Миро Манолов в игра се появи звездата на моряците Ермес Паломино.

Само 13 минути след началото на второто полувреме беларусците отново поведоха в резултата. Веднага след гола пловдивският специалист смени двете крила в тима, като на мястото на Дончо Атанасов в игра се появи Румен Николов, а Адисон бе заменен от Илиян Капитанов. Първото по-опасно положение през вторите 45 минути бе изстрел на Жоро Илиев от пряк свободен удар, но той срещна тялото на защитник.

Малко преди това стражът Пламен Колев отстъпи мястото си на Петър Денчев. В 84-ата минута изстрел на Георги Божилов бе спасен с мъка от стража на беларусци. Две минути по-късно капитанът Жоро Илиев се пребори мъжки за една спорна топка и я прати в мрежата на Гомел за 2:2.

Стартов състав на Черно море: Пламен Колев, Сашко Александров, Росен Колев, Александър Александров, Християн Попов, Георги Илиев, Симеон Симеонов, Дончо Атанасов, Георги Божилов, Адисон Даниел, Мирослав Манолов.