Братя Чучкови стоят зад спот на Саркози

Новините

21-02-2012, 06:56

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

"Никой, дори диригентът, не трябваше да знае за кого е предназначена тази музика, тъй като Саркози още не беше стартирал кампанията си"

Музикалната компания на братята Виктор и Борислав Чучкови („Тилт”) „СИФ 309” стои зад предизборния спот на Никола Саркози, който ще звучи в началото на всичките му митинги, пише „Монитор”.

Френският президент даде старт на своята кампания в неделя. Музиката е ударна, мощна със симфоничен щрайх и по своята сила напомня операта „Валкирия” на Рихард Вагнер, твърдят запознати. Песента с продължителност 3 минути е явно повлияна от Холивуд. В „Туитър” пък се водят оживени дебати дали парчето прилича повече на оригиналната песен от “Спайдърмен” или от “Батман”.

Автор на музиката е французинът Лоран Ферле, потвърдиха от офиса на „Чучков Брадърс”. Клипът изцяло е френски, само техническият запис на музиката е направен в България. Той е изпълнен от българския симфоничен оркестър на „СИФ 309” на братята Чучкови с мениджър тяхната майка Елена Чучкова.

"Никой, дори диригентът, не трябваше да знае за кого е предназначена тази музика, тъй като Саркози още не беше стартирал кампанията си", обяснява Чучкова пред Франс прес. Темата, интерпретирана от петдесетина музиканти, била записана на 12 февруари, а перкусиите били добавени после по електронен път.

С ръководителката на симфоничния оркестър СИФ 309 се свързал авторът, френският композитор Лоран Ферле, с когото тя вече била работила, допълва БТА. "Ние работим от 20 години с цяла Европа, по-специално Италия, Франция, Великобритания и, макар и по-малко, със САЩ, каза Чучкова, припомняйки, че СИФ 309 е изпълнител на музиката за филми като "Хористите" на Кристоф Баратие и "Осем жени" на Франсоа Озон. За първи път обаче записваме музика за предизборна кампания, добави тя, описвайки мелодията като много приятна и тържествена като химн."

Оркестрантите на фамилия Чучкови не за пръв път застават зад чужди проекти. Преди време те записаха музиката към аржентинския филм El Secreto de Sus Ojos (“Тайната на техните очи”), който беше отличен с “Оскар” за чуждоезичен филм.

„СИФ 309” е музицирал по поръчка на Енио Мориконе, Патрик Дойл, Тейлър Бейтс и други. Струнните инструменти на „СИФ 309” звучат и в саундтрака на “Чудесата на океана 3D”.