800 000 лв. бонуси раздадени и в земеделското министерство

Новините

23-02-2012, 07:34

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в.Новинар

Всичко от Автора

Сумите не надвишавали една работна заплата

Над 800 000 лева са раздадени като бонуси в земеделското министерство, съобщи депутатът от Коалиция за България Меглена Плугчиева,

цитирана от „Новинар”. В Държавен фонд "Земеделие" чиновниците са си разделили над 1 милион лева. Тя определи това като престъпен цинизъм, който е недопустим особено в условия на криза. Междувременно министър Мирослав Найденов обясни, че за 2011 г. са били раздадени 600 000 лева бонуси, а не 800 000 лева, както твърдят от опозицията. Той увери, че парите са били за служители на ведомството и то за извършения от тях извънреден труд.

Сумите не надвишавали една работна заплата. Парите са дошли от фонд "Работна заплата". В момента премии се раздавали за служителите, които се занимавали с евакуирането на животните от наводненията, обясни Найденов. Той обаче увери, че бонуси не е взимал нито той, нито някой от заместниците му. От своя страна директорът на Държавен фонд "Земеделие" отговори, че има.

Междувременно депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова обяви, че е завела дело срещу земеделския министър Мирослав Найденов за клевета. Повод за сблъсъка между тях е търговията с дървесина на Стоковата борса. В края на миналата седмица БСП се закани, че ще даде Найденов на прокурор, защото той еднолично определил само 6 фирми без конкурс да търгуват с дървесина. Тогава Найденов отвърна, че това е атака срещу него и обвини Нинова, че е създала схема и получавала комисионни за фирми в горския сектор. Нинова отрече тези твърдения.

Червените припомниха, че в края на миналата седмица на борсата е продавана дървесина за 45-46 лева за куб. метър. След това същата е била предлагана на крайния потребител срещу 120-150 лева. По думите на Меглена Плугчиева се подготвя нова продажба от 6000 куб. метра дървесина.

Няма да спрем търговията с дървесина на Стоковата борса, отговори на нападките Найденов. Той обясни, че половината от дървесината се предлага на Стоковата борса, а останалата част чрез търгове.