Цветан Цветанов пак се "изненада" от бонусите в МВР

Новините

23-02-2012, 07:39

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в.Сега

Всичко от Автора

В официален отговор до СДС ведомството отрича на служителите да са изплащани допълнителни материални стимули за 2011 г. В същото време в официалния отчет на министерството е записано, че само до 30 септември са раздадени 10.3 млн. лв.

За пореден път Министерството на вътрешните работи подаде невярна информация за раздадените на служителите му бонуси

за добре свършена работа, пише в. "Сега" В официален отговор до СДС ведомството отрича на служителите да са изплащани допълнителни материални стимули за 2011 г. В същото време в официалния отчет на министерството за м.г. е записано, че само до 30 септември по перо допълнително материално стимулиране (ДМС) са раздадени 10.3 млн. лв. В отговора до сините депутати МВР отчита единствено разход от 58 447 лв. от фонд "Награди" за служителите. Сумата е само малка част от общия размер на материалните стимули. Дори и тя обаче изненада министъра Цветан Цветанов и той обеща проверка.

Информацията е скандална на фона на числата от отчета на МВР, за които "Сега" вече писа. Според публикуваната на ведомствения сайт таблица раздадените до 30 септември 2011 г. средства за допълнително материално стимулиране са били 10 355 443 лв. Още толкова е трябвало да бъдат похарчени през последното тримесечие, тъй като за цялата минала година от МВР са планирали да изхарчат за ДМС 21 048 503 лв. В таблицата изрично се уточнява, че парите по параграф допълнително стимулиране на служителите се изплащат за постигнати добри резултати в служебната дейност.

Не е ясно дали в МВР не считат раздаването на тези суми като полагащо се възнаграждение, за което не следва да се отчитат. Както за здравната каса, така и за силовото ведомство правото да се дават добавки за постигнати резултати е записано в закона. Самият Цветан Цветанов преди време обяви, че ведомството му не раздава бонуси и точно затова на служителите трябва да се изплащат до 20 заплати при напускане.