Прокуратурата в Италия нищи Стоичков за 440 000 евро

Спорт

29-02-2012, 08:13

Снимка:

BULFOTO

Автор:

в.24 часа

Всичко от Автора

Разследващите твърдят, че Стоичков и още десет играчи са получили нерегламентирани суми от бившия президент на “Парма” Стефано Танци. При Камата били около 440 000 евро.

Христо Стоичков попадна в списъка от бивши футболисти на “Парма”, които ще бъдат разследвани за финансови измами

на клуба, съобщи „24 часа”. Според всекидневника “Гадзета ди Парма” италианската прокуратура ще провери редовността на договори и платени данъци. Авторите на разследването твърдят, че Стоичков и още десет играчи - Фаустино Асприля, Луиджи Аполони, Лоренцо Миноти, Томас Бролин, Енрико Киеза, Дино Баджо, Лилиан Тюрам, Масимо Крипа, Ернан Креспо и Хуан Себастиан Верон, получили нерегламентирани суми от бившия президент на “Парма” Стефано Танци. При Камата, играл за тима през сезон 1995/1996 г., те били около 440 000 евро.

Все още не е ясно дали легендарният ни футболист и останалите бивши звезди на “Парма” ще бъдат привиквани на разпит. Според медиите в Италия този казус е само един от многото, които продължават да излизат около фамилия Танци. В момента на дневен ред е и трансферът на Амаури от “Наполи” в “Парма” през 2001 г. Тогава ръководството на клуба платило 3,5 милиона долара на компанията “Харолд Макензи консултинг” за съдействие по привличането на бразилеца. Финансовата полиция обаче открила документи, които доказват, че по онова време Амаури не е имал договор с “Наполи” и всъщност е играл за “Парма” без трансфер.