Унгария се отърва срещу Пеневата чета - 1:1

Спорт

29-02-2012, 21:04

Снимка:

sportline.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Страхотен мач на Дяков и важен гол за Божинов в дебюта на Любо

В дебютът на Любослав Пенев начело на националния отбор България завърши наравно 1:1 с Унгария.

Срещата се игра пред около 12 500 зрители в Гьор, а голът за нашите отбеляза Валери Божинов в 86-тата минута. Българите се представиха много силно особено през второто полувреме и хиксът бе най-малкото което заслужаваха.

Пенев стартира с очакваната единайсеторка, като в центъра предпочете Владимир Гаджев за партньор на Христо Златински. Пред тях бяха Ивелин Попов, Емил Гъргоров И станислав Манолев. Светослав Дяков пък действаше като дефанзивен халф пред защитното каре Занев, Иванов, Бодуров и Бандаловски. На вратата бе Николай Михайлов. Нашите започнаха добре мача, като впечатление правеше спокойното разиграване на топката. Слабостите в защита обаче отново се проявиха още в петата минута. При първата си по-опасна атака унгарците удариха греда. Балаш Джуджак центрира към Адам Салай, който необезпокояван стреля и само късметът ни спаси от ранен гол. За щастие до нова сериозна опасност в близките минути не се стигна. Българите се окопитиха и удържаха опитите за домакински натиск, като силно впечатление направи солидното представяне на дебютанта в полузащитата Светослав Дяков. Следващото опасно положение в мача бе за "трикольорите". Центриране от корнер в 24-тата минута намери съвсем сам Иван Иванов във вратарското поле, той стреля с глава, но прати кълбото малко над напречната греда. Играта до края на полувремето бе съвсем равностойна, но нашите допуснаха нещастен гол в 42-рата минута. Опит за удар на унгарски играч се спря в краката на Салай. Той успя много бързо да се ориентира в ситуацията за разликата от българските бранители и я прати в мрежата на Николай Михайлов. 

Любо Пенев реагира и на полувремето направи две смени като вкара в игра Тонев и Георги Миланов на мястото на Бандаловски и Златински. Благодарение и на тях нашите изиграха много силно второ полувреме. Опасните ситуации пред вратата на Богдан се редяха буквално една след друга. Уникални пропуски на Ивелин Попов и Александър Тонев обаче ни лишиха от по-ранно изравняване. Попето излезе на два пъти сам срещу вратаря, но не успя да уцели вратата. Тонев бе в същата ситуация, но вратарят на домакините показа страхотен рефлекс и изби удара му. Пенев не се отказа да търси равенството и усили още повече нападателната мощ като пусна в игра Божинов на мястото на Гъргоров. Валери раздвижи играта и неслучайно стана автор на изравнителното попадение. В 86-тата минута играчът на Лече получи чудесен пас от Дяков в наказателното поле и с бомбен изстрел вкара топката в мрежата на ветерана Габор Кирали, който също се появи като резерва. До края на мача нов гол не падна. Въпреки това дебютът на Пенев можеда бъде определен като успешен, а сериозни поводи за оптимизъм дава представянето ни през втората част.




СТАТИСТИКА:

УНГАРИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1

1:0 Салай (42)

1:1 Божинов (86)



УНГАРИЯ: Адам Богдан (84-Габор Кирали), Тамаш Кадар, Йожеф Варга, Роланд Юхас, Адам Пинтер, Жолт Корчмар, Балаш Джуджак (81-Жолт Лачко), Имре Сабич (46-Кристиан Немет), Адам Салай (63-Тамаш Пришкин), Тамаш Хайнал (46-Акош Елек), Акош Бужаки (46-Владимир Коман)

Селекционер: Шандор Егервари


БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов (63-Ст. Колев), Иван Бандаловски, Николай Бодуров, Иван Иванов, Петър Занев (63-В. Минев), Христо Златински (46-Александър Тонев), Владимир Гаджев (85-Иван Стоянов), Светослав Дяков, Станислав Манолев (46-Георги Миланов), Емил Гъргоров (63-Божинов), Ивелин Попов

Селекционер: Любослав Пенев

Жълти картони: Хадар, Немет (Унгария)

Съдия: Йонас Ериксон (Шве)

Стадион: "ЕТО Парк", Гьор, 12500 зрители