Убих Марио, защото ме нападнаха с нож и вилица

Новините

02-03-2012, 09:31

Снимка:

Кристина Баракова-Албу

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

По време на разпитите не се наложило Илко да бъде тестван с детектор на лъжата, защото признал, че е наръгал смъртоносно Марио с кухненски нож. 

„Взех ножа, за да се пазя, защото те ме нападнаха също с нож и вилица”,

разказа след 5-часов разпит пред разследващите 19-годишният Илко Радев от Добрич, пише „Монитор”. Момчето беше обвинено вчера, че умишлено е убило съквартиранта си Марио Данчев, за което може да получи наказание от 10 до 20 години затвор. От прокуратурата обаче заявиха, че не е изключено обвинението му да бъде променено в причиняване на смърт при неизбежна самоотбрана, за което законът предвижда до 5 години решетки. Момчето вчера бе арестувано за 72 часа, като разследващите все още се колебаеха дали да му поискат постоянна мярка задържане под стража. По време на разпитите не се наложило Илко да бъде тестван с детектор на лъжата, защото признал, че е наръгал смъртоносно Марио с кухненски нож.  Близнаците Марио и Мартин Данчеви нахълтаха при съквартиранта си Илко в нощта срещу сряда в блок 23А в Студентския град. Първо се прибрал пияният Мартин и тормозили Илко. След размяна на остри реплики заради светната лампа свадата прераснала в жесток бой.

Тепърва ще бъде изготвена експертиза на намерените ножове в квартирата на момчетата, за да се установи с кой е нанесен фаталният удар. Първоначално експертите ще търсят ДНК и след това ще пуснат изследванията за пръстови отпечатъци и други следи. Чак когато всички анализи бъдат готови ще може с категоричност да се каже кое е оръжието на убийството.