Безопасният секс удари социалните мрежи

Животът

02-03-2012, 13:39

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Съзададоха международен сайт за споделяне на безопасните сексуални преживявания

Организация Планирано Родителство създадоха първия сайт за безопасен секс, където освен информация за презервативите и приложението им, има карта на целия свят, където всеки може да сподели сексуалното си преживяване. wheredidyouwearit.com

Сайтът е с цел популяризиране на безопасния секс сред младежите. „Секса се случва. По-важното е, че безопасния секс се случва”- казват създателите на сайта. „Искаме хората да запомнят това, защото над половината от хората по света прихващат венерически болести поне веднъж в живота си.”

Сайтът има карта на света, на която можеш да намираш мястото, където си го правил. Регистрацията е напълно анонимна. Попълва се кратък въпросник за възраст, сериозност на връзката, къде се е случило „делото” и естествено скала за оценяване на изживяването. Степените варират от „има какво да се подобрява още”, до „Великолепно! Дъги се взривяваха и планини трепереха!”

На картата се появява синя точка и воала! Оставяш любовта си в историята. Има едно условие обаче, трябва да ползваш презерватив.

По случай Националната седмица на безопасния секс в щатите, организацията раздава безплатни кондоми с QR-код на опаковката. Кодът е за сканиране със смартфон, така че да можеш да споделиш преживяването си със света. А то звучи горе-долу така:

„Момче под 20 и момиче, чиято връзка се гради изцяло на любовта и са говорили за безопасния секс и венерическите болести, използваха кондом в спалнята си, за да се предпазят от нежелана бременност. Беше ве-ли-ко-лепно! Дъги се взривяваха и планини трепереха.”