Варненец сам събаря незаконната си къща, арестуваха го

Мисия Варна

05-03-2012, 14:18

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Белезниците щракнали снощи около ръцете на Николай Черпоков, след като започнал сам събарянето на къщата, за което има издадена заповед от РДНСК

Варненец, пропуснал законовите срокове да събори незаконната си постройка в района на Свободния университет беше арестуван.

Белезниците щракнали снощи около ръцете на Николай Черпоков, след като започнал сам събарянето на къщата, за което има издадена заповед от РДНСК. По време на ареста Черпоков едва не получил инфаркт, заради което е бил приет в болница.

Къщата на варненеца е построена през 2006 г. За нейното събаряне има заповед от строителния контрол, която е потвърдена на всички съдебни инстанции. Черпоков обаче изпуснал законовите срокове, в които е можел доброволно да събори строежа, заради лошото време. Фирмата, наета от него да свърши това, се захванала едва вчера. По инициатива на РДНСК обаче варненецът бил арестуван, за това че ползва фирмата, избрана от него, а не тази от строителния контрол.

Черпоков се опасява, че вместо да плати 12 хиляди лева на фирмата, която той е избрал, ще трябва да се бръкне с 30-40 хиляди лв. за изпълнителя, посочен от РДНСК.

Събарянето на къщата продължава и днес в присъствието на представители на строителния контрол и полицаи.