Президентът Обама изпрати идея за филм до Харви Вайнщайн

Новините

06-03-2012, 14:41

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Президентът Обама изпратил своя идея за филм на холивудски магнат. Книгата разказва шпионска история.

Ако си продуцент в Холивуд, имаш чувството, че всеки около теб има идея за филм, това не изключва и президента.

Филмовият магнат и съосновател на Мирамакс, Харви Вайнщайн, може да разкаже много за това.

"Президентът ми изпрати книга и предложи: "Защо не направиш филм от това?"... Не мога да ви кажа какво съдържа, нещо като шпионски роман", заяви той пред "Таймс".

Холивудските зевзеци се шегуват, че президентът не следва реда - първо трябва да се запише в бюрото по труда, за да си намери агент и да се надява, че скоро ще започне като асистент в някое овехтяло и прашно студио.

Според други шегаджии най-безопасно е да се предположи, че президентът Обама е написал втора част на "Г-н и Г-жа Смит "

Харви Вайнщайн продължи разказа си: "Отговорих му с имейл, заявявайки, че е най-квалифицираният скаут сценарист, когото съм срещал някога."

Междувременно Вайнщайн бе удостоен с ордена на Почетния Легион за подкрепата му във филма „Артистът” от френския президент Никола Саркози.

Продуцентът подкрепи френския ням филм, тъй като винаги е имал слабост към френското кино.

"Все още съм младото момче, което ходи две мили пеша до Кино Мейфеър във Флашинг, Ню Йорк, за да гледа филмите на най-великите - Льолуш, Годар, Реноар и личният ми фаворит Франсоа Трюфо. Те ме вдъхновиха и доведоха до мястото, на което съм днес", споделя Вайнщайн.

Саркози каза, че наградата "изразява благодарността на Франция към човек, който винаги е демонстрирал голямо приятелство към страната и киното и е помогнал на много американци да открият красотата на френското кино".