Печално известните круизи Коста – на половин цена

Варна Лайф

06-03-2012, 19:12

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Ако винаги сте мечтали да пътувате по света с голям транс океански лайнер и да тънете в лукс и разкош - сега е моментът.

Ако винаги сте мечтали да пътувате по света с голям транс океански лайнер и да тънете в лукс и разкош, сега е моментът.

Проверка на varna.utre.bg показва, че печално известната круизна компания Коста е намалила цените на пътешествията си.След двата сериозни инцидента с кораби на италианската компания цените на пътешествията на техните плавателни съдове са паднали драстично.

Всъщност от най-популярните линии по света в момента най-изгодни са на Коста. Ако не сте се наплашили от случилото се през последните месеци, именно сега е моментът да се възползвате и да осъществите мечтата си. Проверката ни показа че, през ноември 14 нощи на кораба Коста Виктория с обиколка на Тайландския залив, Андаманските острови, Малайзия и Сингапур струва 1 429 долара, което е наполовина от цените на конкурентите в бранша. 


Разбита на нощувки цената е 102 долара. 16 дни от Шанхай до Сингапур през Хонг Конг и Хо Ши Мин пък струва 1400 долара, което е по 87 долара на ден. Пътниците на тези кораби получават много бонуси и преференции. За сравнение най-нашумелите Роял Карибиън и тяхната Легенда на моретата (Legend of the Seas) ще ви приютят за 100 долара на вечер. Този плавателен съд обаче е доста по-малък, стар и не дотам луксозен.

През ноември те предлагат няколко кратки двудневни и четири дневни круйза в района. Причината е във възможността да играете хазарт на борда, нещо забранено в Тайланд. Иначе седемдневно пътуване около Бахамите с най-новия лайнер на Роял Карибиън – Алюр ъф дъ сийс започва от 900 долара. Корабът е истински плаващ град и побира над шест хиляди пасажери.

Удобствата, услугите и атракциите, които се предлагат на този и другите круизни кораби от същия клас са на нивото на най-луксозните петзвездни хотели.
Алюр ъф дъ сийс е и най-големият пътнически кораб в света, малко по-голям и с година по-млад от Оейзис ъф дъ сийс, построен през 2010 за същата компания.

Аналог е най-големия и чисто нов кораб на Коста – Фаволоса, който е построен миналата година и е на 15-то място по големина в света - седемдневен круиз около Турция и Гърция струва 499 долара, а десет дни по карибските острови на борда на Коста Атлантика струват само 650 долара.По всичко личи, че инцидентите с кораби на Коста са свалили цените и това е чудесен момент за пътуване с тях.

Маниаците на луксозните околосветски пътешествия пък могат да изберат SEABOURN, тази компания е специализирана изключително и само в луксозни круизи с по-голяма продължителност. Новият им флагман Одисей посети Морска гара Варна преди 2 години. На 3-ти Ноември 2012, Одисей тръгва на дълго 38 дневно пътешествие от Истанбул до Сингапур.

Корабите на Seabourn не са толкова големи, но се отличават с това че, предлагат само апартаменти и цената е ол инклусив. Броят пасажери също е ограничен до 300. На борда можете да опитате най-добрите вина, гурме храна и дори черен хайвер без да плащате. Полагат ви се безплатни масажи и много други гевезелъци. Ясно е, че тези удобства и лукс си имат своята цена. Пътешествието ще ви струва 15 895 долара на човек в луксозен апартамент за двама. Това прави 418 долара на вечер.

За почитателите на още по-дългите морски плавания Seaborn предлагат 43 дневно тътуване на по-старият си, но не по-малко луксозен кораб Сийбоун Прайд. От Рим до Сингапур на същите условия ще тънете в лукс за 15 847 долара което е по 369 долара на ден.

Всичко това е чудесно, но имайте предвид, че това са цени само на морското пътуване, тук трябва да добавите и самолетните билети до пристанището на отплаване и билет за връщане у дома от последният порт, както и джобни, застраховки, визи и дневни екскурзии на сушата.

През януари тръгват околосветските пътешествия с продължителност по три -четири месеца, те кръстосват океаните на длъж и шир. Невероятна възможност за хора без работа. Вече знаете ориентировъчните цени на ден, смятайте и мечтайте, мечтайте и смятайте.