БОРКОР похарчи 2,5 млн. лева, но още не работи

Новините

08-03-2012, 10:46

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Центърът за противодействие и превенция на престъпността бе създаден през 2010

Центърът за противодействие и превенция на престъпността към Министерския съвет вече е изхарчил 2,5 милиона лева, но не е започнал работа, пише „Труд”

Първата финансова инжекция за ведомството на о. р. ген. Румен Миланов е от 17 юни м. г. Най-голяма част от парите - 961 557 лв. , са похарчени за офистехника и хардуер, сочи справката. За заплати са отишли само 144 000 лв. Институцията ще започне работа с пълния си капацитет едва това лято, каза преди десетина днипвицепремиерът Цветанов. За забавянето на старта на дейността на БОРКОР стана ясно и от мониторинговия доклад на Европейската комисия за страната ни, който излезе през февруари.

Началото на дейността на БОРКОР, чиято цел е да се бори с корупцията по високите етажи на властта, бе през ноември 2010 г. Няколко месеца по-късно центърът бе оглавен от бившия съветник на премиера о. р. ген. Румен Миланов. От изказването на Цветан Цветанов стана ясно, че м. г. в центъра са били назначени едва 10 служители, които са натоварени с организационна работа.В центъра трябва да работят 155 служители, като 40 от тях са назначени на щат. Останалите 115 ще са временно командировани от други администрации, предвижда приетият правилник.