Търсят студенти за стаж с късметчета за кафе

Новините

09-03-2012, 11:30

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Студентите в Софийски университет получават със сутрешното си кафе късметчета като „8-часов работен сън”, ,Всичко зависи от теб”, ,Бъди активен” и др. 

Късметчета за кафе подканват студенти за стаж или работа, съобщи вчера Валерия Димитрова, координатор на Центъра за кариерно развитие към Софийския университет на конференцията, посветена на студентските стажове, съобщава „Монитор”.

Младежите в Алма матер получават със сутрешното си кафе късметчета като „8-часов работен сън”, ,Всичко зависи от теб”, ,Бъди активен” и др. Целта на акцията е да пребори младежката незаинтересованост към бъдещата кариера и да привлече студентите да търсят работа. Планира се идеята да стане част от национална кампания, която да привлече младежите да търсят активно стаж и работа.

Друг проблем, на който експертите обърнаха внимание, е, че младите приемат статута си на ,,студент”, като самодостатъчен. Те ходят на лекции от време на време, а останалата част от деня се отдават на забавление.

Българинът е доволен от образованието си, но не и от кариерата си. Това сочат данни от проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ). Около 64% от всички запитани посочват, че в България са получили добро образование и не се оплакват от липса на достъп до обучение. Удовлетвореността от работата им обаче е доста ниска.