Чужди педофили на лов за деца у нас

Новините

12-03-2012, 08:34

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

В Англия, ако човек, регистриран за сексуално насилие над дете, реши да пътува в друга страна, трябва да посочи постоянен адрес, на който ще пребивава и задължително да се регистрира като пристигне.

Педофили чужденци са започнали да идват в България, за да търсят малки момченца и момичета, които да им задоволяват сексуалните фантазии,

пише „Монитор” по информация на служители от група „Детска престъпност” в столичната полиция.

Туристите били привличани от изключително ниските цени, срещу които можели да им се достави дете за секс. Тарифите започвали от 15-20 лева, плюс вечеря и малко питие за безпризорни от домовете и достигали до 100 лв. Още с влизането на чужденци, регистрирани за насилие над деца, полицаите предприемат редица действия, за да не допуснат туристите да извършат посегателства. България привлича педофили от Великобритания, Германия, Македония и други европейски страни. Преди да дойдат у нас, извратеняците се свързвали по скайп с български сводници на непълнолетни или отивали без уговорка в някои от заведенията в центъра на София, известни като сборища на гейове и педофили.

„В Англия, ако човек, регистриран за сексуално насилие над дете, реши да пътува в друга страна, трябва да посочи постоянен адрес, на който ще пребивава и задължително да се регистрира като пристигне. Ние получаваме също информация за такива граждани, влизащи в страната”, посочиха разследващи. По този начин българските полицаи започват да провеждат действия и мероприятия, за да не позволят на чужденците да посягат на деца.

„Когато момиче попадна в ръцете на сводник или трафикант, обикновено го заключват, изнасилват го няколко пъти, след което го пускат да проституира”, обясниха полицаи.

В същото време част от българските заможни и влиятелни педофили, които са имали проблеми с полицията, вече предпочитат да пътуват към екзотични дестинации като Куба и Филипините за сексуални екскурзии, защото там получават каквото търсят също на относително ниска цена.