Полезно ли е наистина червеното вино?

Новините

13-03-2012, 16:26

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Американски учен арестуван за фалшифициране на тестове, върна темата отново за дискусия

Това е тема на дебат в Щатите, който се развихри след уволнението на един от най-големите американски изследователи в сферата на сърдечните заболявания.

Ученият от Университета в Кънектикът е работил по темата за ползите от червеното вино.Изследванията му дори са публикувани в множество американските здравни журнали. Оказва се, че резултатите от изследванията му са подправени и е уволнен.

Той е работил над влиянието на антиоксиданта ресвератрол, който се съдържа във виното и се смята за много полезен за сърцето. Намалява лошия холестерол, защитава кръвоносните съдове, намалява риска от възпаление и задръстване, предотвратява затлъстяване и диабет.

Към момента учените проверяват автентичността на останалите му тестове.
„Ако пиете вино за здраве, държа да отбележа, че има много по-добри източници на антиоксиданти от алкохола. Наровете и боровинките са достатъчно добри заместители”, казват кардиолози от нюйоркския медицински център.”Обогатете диетата си с шарени плодове и зеленчуци – червени, жълти, зелени и оранжеви. Такива плодове и зеленчуци са богати на разнообразни антиоксиданти, които в съвкупност са страшно полезни за тялото”