Избрани Новини
Полезно ли е наистина червеното вино?
Американски учен арестуван за фалшифициране на тестове, върна темата отново за дискусия
Ученият от Университета в Кънектикът е работил по темата за ползите от червеното вино.Изследванията му дори са публикувани в множество американските здравни журнали. Оказва се, че резултатите от изследванията му са подправени и е уволнен.
Той е работил над влиянието на антиоксиданта ресвератрол, който се съдържа във виното и се смята за много полезен за сърцето. Намалява лошия холестерол, защитава кръвоносните съдове, намалява риска от възпаление и задръстване, предотвратява затлъстяване и диабет.
Към момента учените проверяват автентичността на останалите му тестове.
„Ако пиете вино за здраве, държа да отбележа, че има много по-добри източници на антиоксиданти от алкохола. Наровете и боровинките са достатъчно добри заместители”, казват кардиолози от нюйоркския медицински център.”Обогатете диетата си с шарени плодове и зеленчуци – червени, жълти, зелени и оранжеви. Такива плодове и зеленчуци са богати на разнообразни антиоксиданти, които в съвкупност са страшно полезни за тялото”