Професия Facebook

Новините

18-03-2012, 12:14

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Всяка уважаваща себе си фирма назначава отговорник по социалните мрежи

Да клюкарстваш във Фейсбук се превърна в професия и всяка уважаваща себе си фирма назначава отговорник по социалните мрежи, обяви собственикът на компанията за комплексни HR услуги JobTiger Светлозар Петров, пише „Стандарт”.

Лично в неговата фирма преди години никой не подозирал, че ще трябва да се назначават и такива хора, но от няколко месеца вече имал служител на мениджърско ниво по социалните мрежи. 
На трудовия пазар се появили и свободни длъжности за шеф "Блогър" или за контрол на публикациите в интернет. Новите длъжности са наистина екзотични, но все повече се налагат заради влиянието на социалните мрежи. Стартовата заплата обикновено е 700-900 лева.

Преди дни etimes цитира проучване, според което през тази година фирмите ще заделят средно 27% от средствата си за дигитален бюджет именно за реклама в социалните медии. За предната година те са били едва 22%.
На 21 март във Великотърновския университет стартират национални дни на кариерата. 18 компании от цялата страна ще вземат участие в срещите между работодатели и студенти. Възпитаниците на ВУЗ-а имат възможност първо да постъпят на стаж, а след като покажат добри резултати, си осигуряват и трудови договори. За няколко години по този начин работа са си намерили повече от 7000 души.