Първанов обеща на БСП 140 депутати

Новините

19-03-2012, 07:25

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Пред партията стои тежка лидерска битка срещу Бойко Борисов, нужни са не 80 или 100 депутати, а 140, каза Първанов в Добрич.

Георги Първанов още не е станал лидер на БСП, но вече постави пред партията задачата на парламентарните избори догодина да вкара в Народното събрание 140 депутати, пише „Стандарт”.

Това е с 20 избраници над абсолютното мнозинство.

Пред партията стои тежка лидерска битка срещу Бойко Борисов, нужни са не 80 или 100 депутати, а 140, каза Първанов в Добрич. "Нужни са ни 140 депутати, защото ще поемем страната в изключително тежко финансово и икономическо състояние след ГЕРБ. Трябва да имаме база за силно управление с ясни идеи, които да представим на хората", каза Първанов. Дори да не бъдел избран за лидер на конгреса през май, той щял да продължи да препуска из страната до изборите през 2013-а.. Той обвини соцръководството в "приятелски огън", защото на брифинг не го нарекли президент, а кандидат-лидер. " В Разград той предложи БСП да номинира Сергей Станишев за лидерския пост в ПЕС още сега. Така партията щяла да обяви подкрепа за действащия председател, а въпросът дали Станишев или друг ще оглави Столетницата през май няма да има такова значение.