Валентин Златев: За съжаление, не можем да влияем силно на цените

Парите

19-03-2012, 07:25

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Новинар

Всичко от Автора

"Лукойл" също е заинтересована да продава на ниски цени, но не може силно да им влияе.

Случва се най-неприятното с цените на бензина - и за потребителя, и за нас.

Това заяви в предаването "Нека говорят" на БиТиВи мениджърът на "Лукойл България" Валентин Златев.

Той подчерта, че компанията също е заинтересована да продава на ниски цени, но не може силно да им влияе. Според него хората в момента са натоварени с едно тежко бреме. "Искрено ми се ще цените на бензина да паднат, но не виждам предпоставки за това", заяви още Валентин Златев. Той припомни, че светът все още е в криза, а прогнозите на анализаторите са, че ако се стигне до военни действия срещу Иран, цената на барел петрол ще стигне 170 долара.

"Българските политици трябва да помислят как да направят този ценови шок по-лек за потребителите", смята шефът на "Лукойл България".

Според Златев Комисията за защита на конкуренцията ще излезе отново с решение, че няма картел. Той очаква да бъде даден срок, в който "Лукойл България" да представи документи и да изложи аргументите си по въпроса. Златев припомни, че компанията сама е изпратила писмо до комисията с призив да бъде проверена. "Вид цинизъм е Иван Костов да иска ДАНС да ме разследва. Хората много ясно разбират, че този, който трябва да бъде разследван, не съм аз. Ако Костов има съмнения, нека лично да напише до главния прокурор или до ДАНС и да ни обвини. Нека Костов да сложи подписа си и да го внесе", призова Златев.

Той уточни, че носи справка и за данъците, които е внесъл.

На въпрос как е направил първия си милион, Валентин Златев заяви, че той е от възнаграждения от компанията, в която работи. Според него хората, които най-често употребяват думата "олигарх" по негов адрес, явно не отварят често тълковния речник.

Валентин Златев не можа да си спомни дали е бил премиера Бойко Борисов на карти. "Сигурно се е случило, или той ме е бил. Не помня вече", заяви той. Шефът на "Лукойл България" каза, че последният му личен разговор с министър-председателя е бил, когато му се е родило второто дете, а последният разговор по работа - когато е била подписана инвестиция за 1,5 милиарда лева.