Тролите пускат безплатно новия си акустичен албум

Животът

22-03-2012, 19:46

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Парчетата са записани по време на Часът на Земята през март 2011 година като част от инициативите на международната природозащитна организация WWF

Албумът на Тролите е записан по време на концерта на групата по повод Часът на Земята.

Шестнайсетте песни са аранжирани и изпълнени с акустични китари специално за събитието на международната природозащитна организация WWF, провело се на 26 март 2011 г.

Инициативата на WWF доказва как за един час можем да спестим на нашата планета част от негативно си въздействие върху нея!

Текстовете на песните в албума са съзерцателни, естествени и освен споменаването на машините в крещящата „Wake up“, която отрича механизацията и автоматизирането на човека, в останалите може да се намерят още тематични лирики.

Защо албумът е безплатен?

„Да предлагаш на пазара малко музикално копие на душата си и да се надяваш то да бъде купено е равносилно на това, да продаваш сладолед на ескимос. Но ако ескимосът поиска, може да се протегне и да си направи снежна топка, защото той без сняг не може!“, обосновават се музикантите.

Албумът е достъпен за свободен даунлоуд чрез специално програмиран микросайт

Сайтът е оптимизиран за десктоп и мобилни устройства – тоест, албумът може да бъде слушан и свалян отвсякъде!

Пет от парчетата в акустичния албум са вариации на оригиналния аранжимент от излезлия преди година албум на Тролите „Drummers in the sky”.

Приятно слушане!