Пореден инцидент с луксозен пътнически кораб

Новините

31-03-2012, 13:36

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Пожар избухна в машинното отделение на Азамара Куест в петък вечер (местно време), до бреговете на Малайзия. Пет човека от екипажа са обгазени с дим след пожар в машинното отделение на луксозния пасажерски кораб.

Пет човека от екипажа са обгазени с дим след пожар на борда на луксозния пасажерски кораб Азамара Куест.

Пожар избухна в машинното отделение на Азамара Куест петък вечер (местно време), до бреговете на Малайзия.

Според изявление на Азамара Клуб Круйзес в тяхта страница във Фейсбук пожарът е започнал около 20:19 местно време, докато Куест е на път от Манила, Филипините, за Сандакан, Малайзия.

От линията казват, че огънят е възникнал в машинното отделение и бързо е бил потушен, но пет от членове на екипажа се лекуват в медицинския център на кораба след вдишване на дим. 

Един от екипажа е "по-сериозно ранен и се нуждае от допълнителна и спешна медицинска помощ, която може да получи в болница", се казва в изявлението на Азамара.

За известно време, корабът е работил само на електрически генератор, но инженерите на борда, успяват да възстановят мощноста на един от двигателите през нощта в петък, което захранва климатиците, течащата вода, ВиК, хладилниците и кухнята.

Корабът все още не е в движение, но от линията са заявили, че задвижващата система се ремонтира и корабът ще плава на собствен ход до местоназначението си в Малайзия.

"След като се възстанови задвижването на кораба", се казва в изявлението, "Азамара Куест ще отплава директно за Сандакан (Сабах), Малайзия."

В момента няма информация от линията за очакваното време на пристигане на кораба в Малайзия, но председателят на Азамара и главен изпълнителен директор Лари Пиментел, пътува към Малайзия за да бъде на място, когато корабът пристигне. Очаква се Пиментел да пристигне в Сандакан в понеделник сутринт, местно време.

Няма данни за наранявания на пътници, и от фирмата описват настроението на борда като "спокойно."

Азамара пуска редовни отчети, както на Facebook страницата си и във форумите на сайта Куйз критик.

Компанията е отворила два телефонни номера за въпроси, свързани с инцидента: от Съединените щати и Канада, на безплатния номер е 1 888 829 4050. От извън Съединените щати пряко номера е 1 408 916 9001.

Куест в момента е на 17-дневно пътуване. Кораба отплава от Хонг Конг, Китай, в понеделник, 26 март. Круйза включва междинни спирания на пристанището в Манила, Филипините; Сандакан (Сабах), Малайзия, Палапо (Сулавеси), Беноа (Бали), Семаранг и Комодо, Индонезия и завършва в Сингапур в четвъртък, 12 април.