Избрани Новини
Кулинарният магьосник на "Ди вайн" с медал от фестивал в Хърватска
Шеф готвачът на варненския ресторант Петър Йоргов спечели сребърен медал за студеното си презентационно плато.
за студеното си презентационно плато, с което участва в тазгодишното издание на кулинарния фестивал "Перлата на морето" в Хърватска. Той се състоя от 28 март до 1 април на остров Брач. .
Българският национален отбор, участвал тази година във фестивала бе в състав Мариян Костов и Танер Хасан - парк хотел "Голден бийч", Златни пясъци, Петър Йоргов – ресторант "Ди вайн" - Варна, Тони Иванов - шеф готвач на веригата "Рубаят" и Даниел Петров - веригата ресторанти "Щастливеца". Всички те си поделиха един златен, два сребърни и два бронзови медала от фестивала.
Златният медал бе за Мариан Костов, участвал в състезанието с рибно ястие. Шеф готвачът на варненският ресторант "Divine" Петър Йоргов спечели сребърен медал за студеното си презентационно плато. Второто сребро отиде при Даниел Петров. Неговото участие във фестивала бе с пилешко блюдо.
Двата бронзови медала си поделиха съответно Тони Иванов за национално ястие и Танер Хасан в категорията "Паста".
Фестивълът, едно от най-големите кулинарни събития в Средиземноморието и се организира от Асоциацията на шеф-готвачите от Средиземноморието и Европа (Association of Chefs from Mediterranean and European).
Топ Новини