Кулинарният магьосник на "Ди вайн" с медал от фестивал в Хърватска

Мисия Варна

02-04-2012, 16:58

Снимка:

Петър Йоргов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шеф готвачът на варненския ресторант Петър Йоргов спечели сребърен медал за студеното си презентационно плато.

Шеф готвачът на варненският ресторант "Divine" Петър Йоргов спечели сребърен медал

за студеното си презентационно плато, с което участва в тазгодишното издание на кулинарния фестивал "Перлата на морето" в Хърватска. Той се състоя от 28 март до 1 април на остров Брач. .

Българският национален отбор, участвал тази година във фестивала бе в състав Мариян Костов и Танер Хасан - парк хотел "Голден бийч", Златни пясъци, Петър Йоргов – ресторант "Ди вайн" - Варна, Тони Иванов - шеф готвач на веригата "Рубаят" и Даниел Петров - веригата ресторанти "Щастливеца". Всички те си поделиха един златен, два сребърни и два бронзови медала от фестивала.

Златният медал бе за Мариан Костов, участвал в състезанието с рибно ястие. Шеф готвачът на варненският ресторант "Divine" Петър Йоргов спечели сребърен медал за студеното си презентационно плато. Второто сребро отиде при Даниел Петров. Неговото участие във фестивала бе с пилешко блюдо.

Двата бронзови медала си поделиха съответно Тони Иванов за национално ястие и Танер Хасан в категорията "Паста".

Фестивълът, едно от най-големите кулинарни събития в Средиземноморието и се организира от Асоциацията на шеф-готвачите от Средиземноморието и Европа (Association of Chefs from Mediterranean and European).