Сините с кабинета при вот за „Белене”

Новините

03-04-2012, 06:07

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

От БСП дадоха заявка, че ще искат оставката на "Кабинета Борисов" заради отказа от АЕЦ "Белене"

„Монитор” съобщава за решението на сините депутати да подкрепят кабинета „Борисов“ при евентуален вот на недоверие на социалистите заради решението на правителството да се откаже от строителство на АЕЦ „Белене“.

Това заяви вчера лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов. От БСП дадоха заявка, че ще искат оставката на кабинета още миналата седмица.

Тъмносините са категорични, че с кръста върху втора атомна централа е била прекратена най-голямата злоупотреба с парите на данъкоплатеца и заявиха готовност за дебат по темата със социалистите. „Това не е въпрос на гнездо, от което ние искаме да изритаме руските яйца, за да се снесат американски.

Гнездото е българско, там е гвоздеят на всичко, там е ключът за разбиране на ситуацията“, категорични са в централата на ДСБ. По думите на Костов всеки, който е обвързал България с проекта, трябва да понесе отговорност. Той подчерта, че не е възможно при цена на цялата централа от 11,5 млрд. евро да се планира продажбата на евтин ток, с което да се покрият всичките вложени милиарди.