Избрани Новини
4 април : Витаминозна пролетна салата и риба със специален дресинг
Това е ден за кулинарни открития. Стремете се към разнообразие, опитвайте по малко от всичко. Всички рибни и морски продукти са изключително полезни.
Луната утре е в Дева, а когато тя преминава през земните знаци, в организма се усвояват веществата, необходими за процесите, управляващи растежа, възпроизводството и регенерацията на тъканите и скелета.
Дева усвоява най-добре храните, съдържащи калиев сулфат и витамини от група Б: зеленолистни зеленчуци, тиквички,грах, картофи, пъпеши, ябълки, круши, папая, сливи, смокини, всички зърнени продукти и маслата от тях, кафяв ориз. Подходящи подправки и билки, които ще балансират храносмилателната система са: Лайка, Червен кантарион, Живовляк, Сладник, Звъника, Босилек, Копър, Бахар, Розмарин, Валериана и Гинко-Билоба. Пчелният мед също - особено ефикасно средство е да се изпие сутрин на гладно чаша топла вода с лъжичка мед, разтворена в нея. Сред животинските продукти подходящи за консумация са постните меса и нискомаслените млека и сирена. Следва да се избягват силно подправените и пържените храни.
13 лунен ден. Днес можете да опитате екзотични, нетрадиционни и необичайни за вас храни, да изпробвате нови рецепти. Това е ден за кулинарни открития. Стремете се към разнообразие, опитвайте по малко от всичко. Всички рибни и морски продукти са изключително полезни. Зеленчуците приемайте след топлинна преработка под формата на крем супи и каши, а суровите - под формата на прясно изцедени сокове. Пречистването на организма чрез гладуване и провеждането на диети заплашва здравето ви и едва ли ще доведе до желания резултат. В този ден полезните вещества се усвояват най-пълноценно от организма.
Веществата днес се усвояват пълноценно от организма затова ще поставим акцента върху здравословна пролетна салата. Марулите са богати на полезни вещества а спанакът е царят на здравето, така че ще използваме тях за основа. За да се активират и усвоят полезните им съставки, е необходимо те да бъдат активирани с витамин С, така че ще добавим и цитрусов плод.
Необходими продукти
200гр. спанак
1 маруля
връзка пресен лук
няколко парченца грейпфрут
1/2 авокадо
2-3 лъжици кисело мляко
лимонов сок, зехтин,сол
щипка кориандър
Приготвяне:
Накъсайте спанака и марулята , а лука нарежете на ситно. Отстранете грейпфрута от ципите, накъсайте го на ситни парченца и добавете към продуктите.
Маринатата пригответе по следният начин-намачкайте авокадото с вилица, добавете киселото мляко, лимоновия сок и кориандъра.
Залейте салатата с приготвената марината и ако е необходимо добавете сол и зехтин.
Споменавала ли съм че когато Луната преминава през земните знаци консумацията на семена и зърна и ядки има максимален ефект върху здравето и красотата? Можете да добавите към салатата зърна от пшеница, лимец, спелта, овес и каквото си пожелаете. Консумацията им изисква предварителна подготовка, която обаче едва ли ще ви затрудни. Просто ги залейте с гореща вода няколко часа по-рано-трябва просто да омекнат. ако не желаете да експериментирате чак толкова добавете кълнове според вкуса и наличностите ви. Аз бих добаввила и няколко ядки кашу.
Тази салата е прекрасно допълнение към не мазна риба приготвена на скара или на тиган без мазнина. Можете да избирате между пъстърва, филе от бяла риба или сьомга или друго филе по ваш вкус. Избора на рибата ще оставим за вас, от нас сосът за нея.
Продукти:
50 мл. оцет
1 с.л. горчица
2 с.л. розмарин
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. захар
2 с.л. зехтин
сол
4 с.л. вода
Всички продукти се слагат в блендър и се пасират на ниски обороти.