Избрани Новини
Чукаме се със сръбски яйца
В пограничните общини шопинг туризмът върви с пълна сила преди празниците
Великденски керван тръгна през браздата за сръбски яйца и агнета, пише изданието. В пограничните общини шопинг туризмът върви с пълна сила преди празниците. Вече десетки кюстендилци си осигуриха сръбски яйца за Великден. Пешаци пресичат границата през Гюешево и мъкнат кори от комшиите. Там едно яйце е между 14 и 20 стотинки.
Много хора си купиха от Клисура месо за празника, други са поръчали и чакат да им се обадят, разказва кметът на Трън Станислав Николов. Живото тегло се дава на по 5 лева килото, докато гръцкото излиза между 3 и 8 евро. Нашенци се пазарят с фермерите зад граница и купуват директно от дворовете, без да плащат търговски надценки. В Клисура вече се събират животновъди и от други съседни сръбски райони, които предлагат агнета на българи. Заявки се дават на място, а после с телефонно обаждане се известява, че стоката е готова, и клиентът отива да си я вземе. Така местните вече осигуряват евтини мръвки и на роднини и приятели от Перник и София.