Чукаме се със сръбски яйца

Новините

08-04-2012, 09:53

Снимка:

kartichki.bg

Автор:

в.Стандарт

Всичко от Автора

В пограничните общини шопинг туризмът върви с пълна сила преди празниците

Темата за предстоящия Великден присъства на страниците на неделния ”Стандарт”.

Великденски керван тръгна през браздата за сръбски яйца и агнета, пише изданието. В пограничните общини шопинг туризмът върви с пълна сила преди празниците. Вече десетки кюстендилци си осигуриха сръбски яйца за Великден. Пешаци пресичат границата през Гюешево и мъкнат кори от комшиите. Там едно яйце е между 14 и 20 стотинки.

Много хора си купиха от Клисура месо за празника, други са поръчали и чакат да им се обадят, разказва кметът на Трън Станислав Николов.  Живото тегло се дава на по 5 лева килото, докато гръцкото излиза между 3 и 8 евро. Нашенци се пазарят с фермерите зад граница и купуват директно от дворовете, без да плащат търговски надценки. В Клисура вече се събират животновъди и от други съседни сръбски райони, които предлагат агнета на българи. Заявки се дават на място, а после с телефонно обаждане се известява, че стоката е готова, и клиентът отива да си я вземе. Така местните вече осигуряват евтини мръвки и на роднини и приятели от Перник и София.