Тайфунът Любо мина през Варна

Варна Лайф

11-04-2012, 12:54

Снимка:

Денис Мутлу

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Тайфунът Любо премина през Варна, но нямаше жертви и опустошения, само доволни и усмихнати хора, които се насладиха на обичаната истинска българска музика.

Петък вечер, часът е около девет. В Планет клуб тече трескава подготовка, барманите подреждат бара, сервитьорките гладят униформите, хостесата преглежда резервациите.

На сцената около струпаната техника се суетят музиканти и техници. Започва чек саунд за концерта на Любо. Нетърпеливи клиенти напират да влязат час преди началото на купона. И той не закъснява.

Малко след 22 часа на сцената се качват, Маестро Живко Петров, Калин Вельов, Ангел Дюлгеров и самият Любо. Усмихнат, наперен в перфектно здраве и без патерици. Концерта е част от клубното турне на Любо което минава през най-големите градове в страната. Третата спирка е Варна.

Музиката гръмва а залата избухна в аплодисменти. Заведението се пръска по „шевовете”.
„Варна липсвах ли ви?”, бяха първите думи на Любо след аплодисментите.

Перфектния саунд и новите аранжименти направени от маестро Живко Петров (който в момента подготвя и музиката за грандиозния концерт на Лили Иванова) завладяват феновете и ги понасят в ритъма на танците.

Любо не спира да пее и танцува а шегите му моментално скъсяват дистанцията с почитателките. Редуват се хитове създадени по времето когато той беше фронтмен на група „ТЕ”, нови песни записани през последните години както и кавъри на световно известни парчета.

Публиката не спира да пее заедно с музикантите и от време на време надвикваше мощната техника.

За изпълнението на култовия дует с Мария Илиева, “All right” Любо потърси помощ от феновете, на сцената излезе варненка, която се представи като Кина, но пя като истинската Мария Илиева.

После се оказа, че тя е фризьорка, но много обича родната поп музика и умее да пее перфектно. Последва още едно дуетно изпълнение с участието на Кина Кудева, но на песен от репертоара на Графа и Мария Илиева, Любо на бързо се пошегува и с колегата си Влади Ампов и запя и неговата песен.

Гостите в Планет не усетиха как отлетяха два часа, концертът завърши с няколко изпълнения на бис.

Тайфунът Любо премина през Варна, но нямаше жертви и опустошения, само доволни и усмихнати хора, които се насладиха на обичаната истинска българска музика.