Кой ще чуе първи, новия радио сингъл на Лили Йончева

Варна Лайф

19-04-2012, 02:01

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Днес от 16:00 в радио версията на Варна Лайф по Радио Браво с водещ Елза Парини слушатели и меломани ще чуят първи „Песента” на Лили Йончева

Днес от 16:00 в радио версията на Варна Лайф по Радио Браво с водещ Елза Парини слушатели и меломани ще чуят първи „Песента” на Лили Йончева

Парчето е със специалното участие на Wayne Marshall и Prince Lamin

Лили Йончева - може би, най- усмихнатото лице на българската музикална сцена, а от 4 години насам и на европейската сцена, записа радиосингъл « Песента».

Музиката на « Песента» е на Paul blake, текстът е на Лили Йончева, Prince Lamin, Wayne Marshall, аранжимент - Лили Йончева и Paul blake.

Гост музиканти в радиосингъла « Песента» са Prince Lamin, Wayne Marshall.

Премиерата на видеоклипа, чиито снимки ще са скоро в Лондон, ще е в началото на месец Юни, когато Лили Йончева ще има концерт на Джаз фестивала в София.

Лили Йончева живее и работи от 4 години в Лондон.

Свири в световно известните клубове - RONNIE SCCOTTS, JAZZ CAFFE, HIDEWAY CLUB, както и на най – големите световни фестивали WOMAD FESTIVAL, THE BIG CHILL FESTIVAL и др.

Участва в много джаз и соул проекти съвместно с WAYNE MARSHALL, VIRTUAL JAZZ BAND, DENISS BOVEL и др.

Преподавател е по перкусии в MERTON MUSIC FOUNDATION и цял южен Лондон.
Лили Йончева основа частно училище по перкусии -"LIL PERCUSSION SCHOOL”.

В момента пише учебник по конги с един от най – големите перкусионисти в Лондон -WILLIAMS CUMBERBACHE. 

През Май предстои концерт на Лили Йончева с един от най – големите американски изпълнители - FRANK MC COMB в Лондон, а през Юни участие в Джаз фестивала в София.

Желаещите да се осведомят за новото в родната музика, трябва просто да настроят радиото си на 96,4 мегахерца понеделник и четвъртък от 16:00 часа.