Фиаско с вота на БСП

Новините

20-04-2012, 07:11

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

От БСП започнали собствена инициатива за допитване до народа, като вместо към атакистите, се обърнали към НДСВ.

Инициираният от БСП вот на недоверие към правителството заради спирането на проекта АЕЦ „Белене” претърпя пълно фиаско още преди да са стартирали дебатите, съобщава „Монитор”.

Те бяха насрочени за понеделник на извънредно заседание на парламента. Вчера обаче депутатите от „Атака”, които единствени дадоха рамо на социалистите срещу кабинета, оттеглиха подписите си. Така документът за искане на вот на недоверие става невалиден, тъй като не отговаря на изискването за 48 депутатски парафа. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обясни смяната на позицията си с това, че били измамени от Сергей Станишев и хората му.

От БСП започнали собствена инициатива за допитване до народа, като вместо към атакистите, се обърнали към НДСВ. Това е чист цинизъм, ядоса се Сидеров и заяви, че социалистите проявявали „лицемерна гнусливост”, защото приемали подписите им за вота, но не и за иницииране на  референдум.

„Колкото и яростен противник да ни е „Атака” напоследък, очевидно никой не иска да стои на една страна с БСП и особено със Станишев”, коментира по-късно решението на националистите и премиерът Бойко Борисов.