Първанов юркал 15 „гончета” от НСО

Новините

23-04-2012, 07:51

Снимка:

Sofia Photo Agency | АРХИВ

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Преди дни пък депутатът Яне Янев разказа, че ловните излети на бившия държавен глава били финансирани с пари на НРС.

Докато бил на „Дондуков” 2, президентът Георги Първанов впрягал 10-15 служители от НСО, които имали единствената задача да му организират ловните излети и да го придружават на тях,

разкри вчера полк. Николай Марков, който преди 4 години беше уволнен от Първанов от националната охранителна служба, цитиран от „Монитор”. Той изнесе поредната порция с нарушения на президента пред БНР, след като ден по-рано разказа как бившият държавен глава използвал НСО, за да шпионира политици и магистрати и да трупа компромати за тях. Преди дни пък депутатът Яне Янев разказа, че ловните излети на бившия държавен глава били финансирани с пари на Националната разузнавателна служба. Първанов след това скочи, че изнесената информация била груба партенка и поредната димка на лидера на РЗС.

Бившият офицер на службата осветли и връзки между Първанов и подземния свят. „Познавам лично хора, пратени от сградата на президентството, отиващи при престъпните босове да ги пазят като частна охрана”, загатна Марков. По думите му НСО била превърната в банка кадри на организираната престъпност и е необходима пълна реформа в службите.