Психотест праща ученици на Уолстрийт

Новините

24-04-2012, 07:08

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Проект на министерство на образованието предвижда тестове, които да отчитат дали на ученика му се отдават точните науки като математика и химия, или пък е силен в литературата. 

Психологически тестове ще отчитат талантите и интересите на учениците и ще ги насочват към коя професия да се насочат, пише „Монитор”.

Така родителите и децата още от малки ще могат да се ориентират дали да следват медицина, или да учат финанси, за да работят на Уолстрийт. Въпросниците ще бъдат прикачени към националния онлайн портал, който ще бъде част от проекта "Система за кариерно ориентиране в училищното образование". Проектът, който просветното министерство представи официално вчера, е финансиран по европрограмата ,,Развитие на човешки ресурси“ и струва 10 млн. лв.

Тестовете няма да съдържат въпроси за знания по дадени предмети, а ще изследват силните страни на децата, които е добре да развиват за в бъдеще, обясниха експертите от просветното министерство. Резултатите щели да отчитат дали на ученика му се отдават точните науки като математика и химия, или пък е силен в литературата. След като отговори на всички въпроси, ученикът ще получава доклад, който ще отчита резултата.